Γράμματα ξέρουμε…

Μετά το καθολικό «Όχι» που είπαν οι πολίτες 11 δήμων της Θεσσαλονίκης στην πώληση της ΕΥΑΘ, με το δημοψήφισμα της 18ης Μαΐου, ο γαλλικός όμιλος Suez Environment, που διεκδικεί από κοινού με τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, συμφερόντων Μπόμπολα, το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας, νομίζει ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς και προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι δεν πωλείται η εταιρεία!

 

Σε συνέντευξη που έδωσε η εκτελεστική αντιπρόεδρος του τομέα Υδάτων Ευρώπης του γαλλικού ομίλου Diane D’ Arras στην ιστοσελίδα euro2day υποστήριξε ότι «δεν μιλάμε για ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, αλλά για σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ένα μεικτό σχήμα, όπως είναι τα πολλά επιτυχημένα προηγούμενα σχήματα σε όλη την Ευρώπη, αφού το νερό και τα πάγια της εταιρείας θα παραμείνουν σταθερά στα χέρια του κράτους».

Φαίνεται ότι η Diane D’Arras μας περνάει για τελείους ηλίθιους και παντελώς ανίκανους να κάνουμε έστω και μια απλή αριθμητική πράξη. Τα πράγματα είναι απλά.

 

Αφού πωλείται το 51% της εταιρείας (το υπόλοιπο 23,017% από το συνολικό ποσοστό του Δημοσίου που έχει στα χέρια του το ΤΑΙΠΕΔ θα πωληθεί σε μεταγενέστερη φάση) που εκμεταλλεύεται το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και το μάνατζμεντ, για ποια σύμπραξη μιλά η εταιρεία;

 

ΠΟΝΤΙΚΙ