Φακέλωμα για όλους τους δανειολήπτες και ταφόπλακα προς τις επιχειρήσεις

Αυτή είναι η απάντηση τους για το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων που είναι το βαρίδιο… και έχει ξεκινήσει.

 

Μετά την οριστικοποίηση του Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και με στόχο την παροχή ρευστότητας στην αγορά, οι τράπεζες μαζί με το υπουργείο Ανάπτυξης θα θέσουν όρια και προϋποθέσεις για τα δάνεια «νέου τύπου» προς τις επιχειρήσεις.

 

Μόνο που αυτές οι προϋποθέσεις θα σημάνουν ένα ταυτόχρονο φακέλωμα άνευ προηγουμένου αλλά και σειρά όρων, για να δοθεί ρευστό. Οι όροι αυτοί θα περιλαμβάνουν όσους είναι συνεπείς στις πληρωμές δανειακών υποχρεώσεων αλλά και φόρων, στην καταβολή ΦΠΑ και ΙΚΑ ενώ μελετάται να ζητείται και προδιαγραφή επίτευξη κερδών διετίας ή και τριετίας.

 

Βέβαια, παρά τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά πλήρης εικόνα για το πρόκειται να ισχύσει με τα κόκκινα δάνεια δεν υπάρχει. Το σίγουρο είναι οτι από 1.1.2015 λήγει η μεταβατική περίοδος προστασίας της πρώτης κατοικίας, με ότι και αν αυτό συνεπάγεται για τα δάνεια που έχουν προσημείωση ακινήτου.

 

Την ίδια στιγμή, ταφόπλακα προς τις επιχειρήσεις εκείνες που πραγματικά έχουν ανάγκη αυτά τα χρήματα, βάζουν οι αποφάσεις για δάνεια μόνον υγιείς επιχειρήσεις με αναπτυξιακό – εξαγωγικό προσανατολισμό.

 

Danioliptes.gr