Φρούδες οι προεκλογικές ελπίδες για χιλιάδες επιχειρήσεις

Προεκλογικά δεν τα είπαν όλα για τις ελπίδες σε χιλιάδες επιχειρήσεις σχετικά με την παράταση των δανείων που έχουν λάβει από το ΕΤΕΑΝ. Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση να «παγώσουν» οι δόσεις μόνο των δανείων που δόθηκαν με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.


Σύμφωνα με ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν σε κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία θα ανανεωθεί το ομόλογο ονομαστικής αξίας 640 εκατ. ευρώ. που αποτελεί μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕΑΝ Α.Ε., και λήγει τον Αύγουστο του 2014. Με την ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης και με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, που θα εκδοθεί στη συνέχεια, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για παράταση της προθεσμίας εξόφλησης των δανείων που είχαν ενταχθεί στα εγγυοδοτικά προγράμματα του πρώην ΤΕΜΠΜΕ.


Αυτό που δεν λένε όμως τα δύο υπουργεία είναι τι θα γίνει μέχρι τότε με τα δάνεια που είναι ήδη κόκκινα και οι τράπεζες απειλούν με κατασχέσεις. Διότι ακόμη και να υπάρξει οποιαδήποτε ρύθμιση για το τρέχον έτος, το επόμενο το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, στεγαστικών ή επιχειρηματικών, θα απασχολήσει περισσότερο από το 50% των Ελλήνων πολιτών.

 

Danioliptes.gr