Αφού δεν τον παινεύει κανείς άλλος, αυτοπαινεύεται!

Ή αλλιώς «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει»…Ορκίστηκε ο νέος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Στην ορκωμοσία παρίσταντο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο – τον συνεργάτη από εποχής Σημίτη και διάδοχό του στο γραφείο της οδού Νίκης -νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελλης.

 

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την εκτίμηση πως η ελληνική οικονομία έχει μπει σε καλύτερη πορεία, επειδή τα προηγούμενα χρόνια μπήκαν οι βάσεις. «Τα προηγούμενα χρόνια μπήκαν οι βάσεις για μια καλύτερη οικονομία, για ένα καλύτερο υπόδειγμα οικονομικής ανάπτυξης» είπε ο κ. Στουρνάρας.

 

Ο «ποιητής» Γιάννης Στουρνάρας προφανώς θέλει να πει ότι τις βάσεις για την καλύτερη οικονομία τις έβαλε ο ίδιος αφού εκείνος ήταν μέχρι χθες στο τιμόνι του Υπουργείο Οικονομικών! Προφανώς, και ο κύριος Στουρνάρας επιθυμεί να εξάρει τις μέρες και τα έργα του ως Υπουργός Οικονομικών και να μην παραδεχθεί την τεράστια αποτυχία των επιλογών του. Και το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε αργότερα επισημαίνοντας από τη νέα του θέση θα κάνει ότι μπορεί προκείμενου η ελληνική οικονομία να έχει μια καλύτερη πορεία. 

 

Άραγε, θα συνεχίσει την πρακτική Προβόπουλου να χαϊδεύει τις τράπεζες  εις βάρος των καταναλωτών πελατών τους; Θα συνεχίσει να μην επιβάλλει στις τράπεζες την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας και του νόμου του κράτους για τον υπολογισμό του τόκου με βάση έτος 365(ή 366) ημερών;

 

Θα συνεχίσει να στηρίζει ανερυθρίαστα το τραπεζικό σύστημα και τους τραπεζίτες έναντι του δημοσίου συμφέροντος; Θα συνεχίσει να καλύπτει τους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια και μετοχοδάνεια που μοίραζαν αφειδώς τα προηγούμενα χρόνια σε γνωστούς και φίλους, αντλώντας από τα κεφάλαια με τα οποία τους στήριξε το ελληνικό Δημόσιο;

 

Οψόμεθα…

 

Danioliptes.gr