Τους υποσχέθηκαν δάνεια που δεν μπορούν να πάρουν!

 Για κοροϊδία της κυβέρνησης εις βάρος των επαγγελματιών της Κεφαλονιάς κάνει λόγο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος απέστειλε και σχετική επιστολή στον νέο υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια.


Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάτο, η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει μέτρο ανακούφισης το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Πρόκειται για τη χορήγηση δανείων από το Εθνικό Ταμείο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας σε επαγγελματίες που οι επιχειρήσεις τους χτυπήθηκαν από τους σεισμούς ώστε να μπορέσουν να ορθοποδήσουν, γράφει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών.


Το πρόβλημα όμως έγκειται στο γεγονός πως για να χορηγηθεί το εν λόγω δάνειο στον επαγγελματία θα πρέπει ο τελευταίος να έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, πράγμα που, σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάτο, είναι αδύνατο στην παρούσα φάση όπου τα χρέη πνίγουν τους επαγγελματίας και από τη στιγμή που η κατάσταση τους επιδεινώθηκε λόγω των σεισμών.


Στην επιστολή του κ. Μιχαλάτου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να εξαγγέλλει ένα μέτρο ανακούφισης το οποίο στην πράξη δεν μπορεί να υλοποιηθεί, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίας να επιβαρύνονται με επιπρόσθετα βάρη και να οδηγούνται στην απόγνωση. Αρκετά προβλήματα έχουμε να αντιμετωπίσουμε,  μη μας προσθέτετε και άλλα. Δεδομένης λοιπόν αυτής της κατάστασης, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται προκειμένου να αποκατασταθεί η συγκεκριμένη αδικία. Η ανάπτυξη στη χώρα δεν θα έρθει μέσα από τον εμπαιγμό του επαγγελματικού κόσμου».

 

Danioliptes.gr