Στόχο την Γερμανία, που για πρώτη φορά στην ιστορία της έχει από χθες κατώτατο ωρομίσθιο ύψους 8,50 ευρώ, ή το Λουξεμβούργο θα έπρεπε να έχει βάλει η Ελλάδα, και όχι τη Μολδαβία, όπως έχει πει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος.
Η Κάτω Βουλή του γερμανικού Κοινοβουλίου ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την καθιέρωση του κατώτατου ωρομίσθιου, σε έναν θρίαμβο για τους Σοσιαλδημοκράτες που κατόρθωσαν να τον επιβάλουν στην καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία τον χαρακτήρισε «οδυνηρό πολιτικό συμβιβασμό».
Τι συμβαίνει όμως στις άλλες χώρες; Διαβάστε αναλυτικά τους κατώτατους μισθούς στην Ευρώπη.
Προφανώς αυτό το γράφημα δεν το είχε δει ο Ευάγγελος Βενιζέλος όταν τον περασμένο Μάιο έλεγε με περισσό θράσος: «Υπάρχουν πολλοί μισθοί οι οποίοι είναι 70 ευρώ τον μήνα στην Μολδαβία. Η Μολδαβία είναι δίπλα μας έτσι; Είναι μία ώρα πτήση. 70 ευρώ τον μήνα! Λοιπόν, αντιλαμβάνεστε ότι είμαστε ένα κράτος σε ένα επίπεδο ζωής, πάρα πολύ υψηλό»
Λίγο περισσότερο από μία ώρα απόσταση είναι και το Λουξεμβούργο αλλά ο κ. Βενιζέλος με την λιμουζίνα των 750.000 ευρώ δε θεωρεί ότι θα μπορούσε να αποτελέσει το παράδειγμα που θα έπρεπε να ακολουθήσει η Ελλάδα. Με περίπου 26,1 ευρώ ημερομίσθιο οι Έλληνες δεν μπορούν να πετύχουν το πολύ υψηλό επίπεδο ζωής που οραματίζεται ο κ. Βενιζέλος. Και βέβαια, από τον κατώτατο αυτό μισθό είτε και ακόμη μικρότερο από αυτόν που λαμβάνουν χιλιάδες Έλληνες, θα πρέπει να πληρώνει ενοίκια, φόρους, λογαριασμούς, έξοδα διαβίωσης και τράπεζας. Για ποιο επίπεδο ζωής στην Ελλάδα μιλάμε λοιπόν; Η απάντηση για σύγκριση και για κλάματα στον παραπάνω πίνακα.
Danioliptes.gr
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.