Άλλη μία μηνυτήρια αναφορά για απάτη και τοκογλυφία από μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κατατέθηκε άλλη μία μηνυτήρια αναφορά από μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος κατά μίας εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών για απάτη και τοκογλυφία.

 

Συγκεκριμένα, η μήνυση αφορά τη δόλια συμπεριφορά της τράπεζας κατά την οποία δεν τηρεί την κοινοτική οδηγία για τον υπολογισμό του τόκου με βάση έτος 365 ημερών. Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς είναι η επιβάρυνση του δανειολήπτη με επιπλέον τόκο 1,3889% ημερησίως. Επισημαίνεται ότι η μη τήρηση της κοινοτικής οδηγίας για τον υπολογισμό του τόκου με βάση έτους 365 (ή 366 αν το έτος είναι δίσεκτο) ημερών, προκαλεί την παραβίαση μιας σειράς διατάξεων του Αστικού αλλά και του Ποινικού Κώδικα.

 

«Άλλο ένα μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος αποφάσισε να διεκδικήσει στα δικαστήρια τα παρανόμως παρακρατηθέντα. Μακάρι αυτή η κίνηση να παρακινήσει όλους τους Έλληνες που πλήρωσαν και πληρώνουν δεκάδες ευρώ ως παράνομο τόκο στις τράπεζες, στερώντας αυτά τα χρήματα από την οικογένεια τους» τονίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Χαράλαμπος Περβανάς.

 

Διαβάστε σχετικά:

Η Κοινοτική Οδηγία σταμάτησε για πρώτη φορά διαταγή πληρωμής

 

Danioliptes.gr