Τα «βάζει» με τη Δικαιοσύνη ο Χαρδούβελης

Πλήρης η ταύτιση απόψεων του Υπουργού Οικονομικών με τις απόψεις του ΔΝΤ που τα έχουν βάλει με τους Έλληνες δικαστές και τις αποφάσεις του για την αποκατάσταση αδικιών.

 

Χθες ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο γενικό συμβούλιο του ΣΕΒ έστειλε μήνυμα ότι για την ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση και όχι η δικαιοσύνη. Ο Γκίκας Χαρδούβελης δεν μπορεί να είναι τόσο κατηγορηματικός και για το ποιος ασκεί δημοσιονομική πολιτική σε σχέση με την τρόικα…

 

Αναφερόμενος στην ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική (π.χ. ειδικά μισθολόγια και αποφάσεις του ΣτΕ) ο κ. Χαρδούβελης είπε υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση. «Οι πιέσεις είναι έντονες και αναφέρω ως παράδειγμα τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις. Η κυβέρνηση θα δώσει μια συνολική λύση για το θέμα. Οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία. Έχει λόγο η Δικαιοσύνη για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική».

 

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που πριν από λίγο καιρό το ΔΝΤ απαξίωσε την ελληνική Δικαιοσύνη και τις δικαστικές αποφάσεις μίλησε και ο ΥΠΟΙΟ.

Υπενθυμίζεται η αναφορά του ΔΝΤ στα ζητήματα Δικαιοσύνης στην Ελλάδα, καθώς σε έκθεση της έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για τις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν διεκδικήσεις εργαζομένων.

 

Πρόκειται ίσως για την πιο ανερυθρίαστη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, της οποίας οι αποφάσεις όταν δε βολεύουν την κυβέρνηση είναι κατακριτέες.

 

Η στάση αυτή προκάλεσε την αντίδραση ομάδας δικαστικών που έσπευσαν να απαντήσουν τονίζοντας ότι οι δικαστές είναι παρόντες και παραμένουμε σε εγρήγορση, για τη  προάσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους και πρωτίστως της εθνικής μας αξιοπρέπειας, που βάναυσα κατά τα τελευταία έτη και επαναλαμβανόμενα έχει πληγεί».

Ωστόσο, η απόφαση για αποκατάσταση των μισθολογικών περικοπών που υπέστησαν οι δικαστικοί εξαιτίας του μνημονίου, προκάλεσε την κοινή γνώμη καθώς η κυβέρνηση διαμήνυσε σε όλους τους τόνους ότι το χρηματοδοτικό κενό ύψους 1 δις ευρώ θα φορτωθεί στις πλάτες των υπόλοιπων ελλήνων πολιτών. Σενάρια παράτασης της έκτακτης εισφοράς έως και το 2016 έχουν διαρρεύσει εδώ και καιρό ώστε να καλυφθεί η αναπροσαρμογή των μισθών και των συντάξεών των εργαζομένων που έχουν πετύχει σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 

Όπως και να έχει, είναι ανήκουστο ο Υπουργός Οικονομικών να απαξιώνει με τέτοιο τρόπο τους δικαστικούς λειτουργούς της χώρας του, επειδή ο ίδιος είναι μέρος μίας κυβέρνησης που λειτουργεί αντισυνταγματικά, παραβιάζει νόμους και κανόνες και καταργεί τα δικαιώματα των πολιτών της επειδή την βολεύει.

 

Danioliptes.gr