Πνευματώδης, κουφιοκέφαλος και Χαρδούβελης

Με τον αντικαταστάτη του Στούρνου της Οικονομίας θα βρούμε μεγάλους μπελάδες. Να μου το θυμηθείτε. Τα έχουμε γράψει και άλλοτε.

Τι να ελπίζει από άτομο που έχει για βαφτιστικό επίθετο, για επώνυμο παρατσούκλι και το χαϊδευτικό του είναι Eurobank;

 

Μόλις ανέλαβε καθήκοντα ο Γκίκας Χαρδούβελης έστρωσε κώλο στην αναπαυτική υπουργική πολυθρόνα να ενημερωθεί για τις ανοιχτές πληγές του τομέα του, προκειμένου να προχωρήσει στις κατάλληλες τομές.

 

Μπαινόβγαιναν οι επιτελείς με τις ώρες. ανεβοκατέβαζαν φακέλους με το τσουβάλι, ανοιγόκλειναν τα κιτάπια και σε μια βδομάδα τον έκαναν ξεφτέρι.
Ύστερα, απολύτου κατατοπισμένος, προέβη σε ρηξικέλευθες δηλώσει.

Γι’ αυτό άλλωστε γίνονται οι ανασχηματισμοί.

Να πάρει τα ηνία ο φιλοπρόοδος νέος, ο καινοτόμος ριζοσπάστης, ο μεταρρυθμιστής σκαπανέας και να χαράξει νέες οδούς.
 

Και ο Eurobank μάς εξέπληξε με το καλημέρα, «θα τηρήσουμε μέχρι κεραίας τις δεσμεύσει μας απέναντι στους δανειστές» είπε.

 

Τέτοια πρωτοτυπία ούτε στα απονήρευτα όνειρα του δεν φανταζόταν ο Απολείπειν Αντώνιος. Γύρισε, έτσι, από το άλλο πλευρό και συνέχισε τον ύπνο του. Ευχαριστημένος με τον εαυτό του επειδή ξέρει να διαλέγει συνεργάτες.

Αργότερα ο Χαρδούβελης πήρε τις ρούγες και τα στενά για να ξελογιάσει το πόπολο. αναλύοντας τη μεγαλόπνοη πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει. Όντος γενναιόψυχος και ριψοκίνδυνος, ως γνήσιος νεωτεριστής, έστρεψε την πλάτη στα φιλικά προς τις κυβερνητικές θέσεις ακροατήρια για να απευθυνθεί απευθείας στη λαϊκή ψυχή.

 

Μετερχόμενος, λοιπόν, το βήμα του ΣΕΒ. κατακεραύνωσε, και με το δίκιο του, τη Δικαιοσύνη, «Δημοσιονομική πολιτική πρέπει να ασκεί το γκουβέρνο και όχι οι δικαστές» διασάλπισε σε έντονο ύφος.
 

Λογικό. Διότι η απόφαση περί ένστολων -η τήβεννος περιλαμβάνεται στις προνομιούχες περιβολές- προκάλεσε σφάλματα στα τεφτέρια, ασήμαντα μεν, ασυγχώρητα από την τρόικα δε. Κι όταν ο Τόμσεν τραβάει αφτιά, τα ξεριζώνει ως τον λαβύρινθο.

 

Χαρακτήρισε, επιπροσθέτου, τα «κόκκινα» δάνεια πρόκληση για την αναδιάρθρωση του ιδιωτικού τομέα. «Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να είναι ανοιχτόμυαλοι, να μην επιμείνουν σώνει και καλά να κρατήσουν την επιχείρηση τους 100%.
 

Θα πρέπει να φέρουμε ξένο κεφάλαιο για να υπάρξει ισορροπία που θα βοηθήσει εν συνόλω την οικονομία» ισχυρίστηκε.
 

Ορυμαγδό προξενούν παρόμοια ανακοινωθέντα, τρικούβερτο πατιρντί και πατατράκ διαβολεμένο. «Δεν έχετε κουκούτσι μυαλό, κύριοι», μας πετάει στα μούτρα ο τσάρος Χαρδούβ, «νεφελοβατείτε επιδιώκοντας να διατηρήσετε τα μαγαζιά σας, τα σπίτια σας, τα κτήματά σας, την περιουσία σας κατά 100%.
 

Τέτοια ποσοστά παραπέμπουν σε δικτατορία αφρικανικού τύπου κι εδώ δεν είναι πια Βαλκάνια και παίξε γέλασε, είναι Ευρωπαϊκή Ένωση, λίκνο του πολιτισμού και της δημοκρατία.
 

Πάρτε το απόφαση. To βιος σας θα το μοιράζεστε εφεξής με τις τράπεζες που τόσο πιστά υπηρέτησα επί δεκαετία». Βροχές εξώσεων και καταιγίδες λουκέτων καιροφυλακτούν στα βόρεια.
 

Μετέωρος από efsyn