Από ιδιοκτήτης… ενοικιαστής!

του Άγγελου Αγγελίδη

Το Σαββατοκύριακο τα ελεγχόμενα και διαπλεκόμενα ΜΜΕ της χώρας πανηγύριζαν με το άκουσμα των “ευχάριστων” νέων.

“Η κυβέρνηση έλυσε τον γόρδιο δεσμό και βρήκε λύση στο πρόβλημα των “κόκκινων” στεγαστικών δανείων και μάλιστα με τέτοιο τρόπο που θα είναι όλοι ικανοποιημένοι: τράπεζες και δανειολήπτες”, φωνασκούσαν τα ΜΜΕ. Και φυσικά, όπως κάνει κάθε υπουργός μίας σοβαρής χώρας, ο Γκίκας Χαρδούβελης αποφάσισε να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τις αλλαγές που θα επέλθουν στη ζωή του μέσω του… Δημοσιογραφικού Συγκροτήματος Λαμπράκη. Έχω την εντύπωση πως υπάρχουν μέρες που ο ΔΟΛ γνωρίζει περισσότερα πράγματα για την χώρα από τους υπουργούς!

 

Ο Γκίκας Χαρδούβελης υποστηρίζει ότι “τετραγώνισε τον κύκλο”. Με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και ανήμερα του Αγίου Παντελεήμονα (προστάτης των κουτσών και των στραβών -κι όχι πάντα των σωματικών αναπήρων) αποφάσισε ότι η κυβέρνηση έχει “κοινωνική ευαισθησία” (Ναι! Τόλμησε και το είπε!) και πως για να λυθεί το πρόβλημα των “κόκκινων” στεγαστικών δανείων θα πρέπει να εκχωρήσουν το σπίτι οι δανειολήπτες στη τράπεζα, η οποία θα τους το νοικιάζει, διαγράφοντας ένα μέρος του δανείου!!!!

 

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! Ο κοινωνικά ευαίσθητος υπουργός Οικονομίας εισηγείται στους πολίτες του να γίνουν οικειοθελώς από ιδιοκτήτες…. ενοικιαστές του σπιτιού τους προκειμένου να διαγραφεί “ένα μέρος” της οφειλής και να σωθούν οι τράπεζες! Ευτυχώς, “πάσχει” από κοινωνική ευαισθησία, διότι ποιος ξέρει τι θα εισηγούνταν αν είναι κοινωνικά ανάλγητος! Ο δανειολήπτης λοιπόν θα πρέπει να πληρώσει τα έξοδα για να εκχωρήσει το σπίτι του (το οποίο χρυσοπλήρωνε τόσα χρόνια αποπληρώνοντας το δάνειο που είχε πάρει) στην τράπεζα και μετά να μείνει στο νοίκι. Μα, αν έχει να πληρώσει ενοίκιο στη τράπεζα, δεν θα είχε να πληρώσει και τις δόσεις; Μία τόσο απλοϊκή ερώτηση που ζητά μία πολύ σοβαρή και τεκμηριωμένη απάντηση.

 

Και επειδή, η κυβέρνηση “πάσχει” από τη σοβαρή (και ευτυχώς όχι μεταδιδόμενη) ασθένεια της κοινωνικής ευαισθησίας, εξέφρασε την πρόθεσή της να επιδοτεί το ενοίκιο! Αυτό δεν είναι εκπληκτικό, είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ! Δηλαδή, τι λέει ο κ. Χαρδούβελης; “Ελάτε όλοι μαζί, πολίτες και κράτος, να βάλουμε ένα χεράκι να σώσουμε τις τράπεζες”!!! Το κράτος θα πληρώνει (από αυτά που δεν έχει και που σίγουρα η τρόικα θα πει όχι) για να σώσει τις τράπεζες! Φυσικά, όλα αυτά ανήκουν στη σφαίρα του παραλόγου καθώς το κράτος δεν έχει χρήματα και το μόνο που κάνει ο κ. Χαρδούβελης είναι μικροπολιτική.

 

Και βέβαια, αν αναλογιστεί κανείς όλες τις παραμέτρους του θέματος πολύ εύλογα καταλήγει σε διάφορες ενδιαφέρουσες απορίες. Όπως, αν κάποιος δανειολήπτης εκχωρήσει το σπίτι του στη τράπεζα, ποιος θα πληρώνει τα χαράτσια; Φυσικά, ο δανειολήπτης-ενοικιαστής. Και αν ο συγκεκριμένος δανειολήπτης χρωστάει στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, τότε αυτά τι θα μπορέσουν να διεκδικήσουν όταν το ακίνητο έχει εκχωρηθεί στην τράπεζα; Μάλλον τίποτα! Στην ουσία δηλαδή, ο κ. Χαρδούβελης ενδεχομένως να στρέφεται κατά των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου. Αλλά, αυτά είναι “ψιλά γράμματα”. Το μοναδικό που νοιάζει την τρόικα και τη κυβέρνηση είναι να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες…  

 

Danioliptes.gr