Με αυτήν την τοποθέτηση ξεκίνησε χθες την συναυλία της στο Σύνταγμα για τις 595 απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, η αοιδός Χαρούλα Αλεξίου.
Σε αυτό συμφώνησε σήμερα το πρωί και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. Βέβαια, η κυβερνητική εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι είμαστε όλοι καθαρίστριες εννοώντας ότι όλοι μπορεί να κάνουν αυτή τη δουλειά χωρίς να χρειάζεται να είναι δημόσιοι υπάλληλοι.
Τελικά είμαστε όλοι καθαρίστριες;
Το πρώτο τρίμηνο του 2014 οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.342.299 τη στιγμή που οι απασχολούμενοι στην Ελλάδα ήταν 3.483.716. Περισσότεροι από 1.000.000 υπολογίζεται πως είναι οι εργαζόμενοι – φαντάσματα, δηλαδή όσοι εργάζονται σε καθεστώς μαύρης ή ανασφάλιστης εργασίας, δε «φαίνονται» και δεν αναγνωρίζονται πουθενά.
Από αυτούς ποιος βγήκε στο δρόμο για περισσότερο από ένα ή δύο εικοσιτετράωρα. Οι 595 απολυμένες καθαρίστριες συνεχίζουν τον αγώνα τους για την επαναπρόσληψή τους εδώ και 10 μήνες.
Ακόμη και αν υπάρχουν κάποιοι που δε συμφωνούν με το δίκαιο του αιτήματος τους, ή θεωρούν – όπως η κ. Βούλτεψη – ότι οι καθαρίστριες δε χρειάζεται να είναι κρατικοί υπάλληλοι, δεν μπορούν να μην σεβαστούν τον αγώνα τους. Να μην τους εμπνεύσει. Γυναίκες, και κάποιες σε μεγάλη ηλικία, διεκδικούν το δικαίωμα τους για εργασία. Κάτι που πολλοί από εμάς έχουν ήδη απαρνηθεί.
«Απόψε είμαστε όλοι καθαρίστριες» είπε η Χαρούλα Αλεξίου και κατέβηκε από τη σκηνή στην πλατεία Συντάγματος όπου συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 8.000 κόσμου. Άγνωστο αν παρακινήθηκαν από τον προσωπικό αγώνα των γυναικών που απ’ ό,τι φαίνεται δεν θα τα παρατήσουν εύκολα, από τη Χαρούλα Αλεξίου ή από το τζάμπα.
Δεν ξέρω αν «είμαστε όλοι καθαρίστριες» με τον τρόπο που ετέθη στη χθεσινοβραδινή συνάντηση, αλλά είμαστε σίγουρα όλοι εργαζόμενοι αντιμέτωποι με τον μπαμπούλα της απόλυσης. Ακόμη και αν δεν απολυθούμε, σίγουρα κινδυνεύουμε με φτωχοποίηση, απώλεια εισοδημάτων ή ακόμη και του σπιτιού μας. Όσες ενστάσεις και αν διατηρεί κανείς για τις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, δεν μπορεί να παραβλέψει το ψυχικό τους σθένος, το πείσμα και τον αγώνα τους να παλέψουν για την δουλειά και το μέλλον τους.
Κάτι που 10 εκατομμύρια Έλληνες ακόμη δεν έχουν κάνει…
Danioliptes.gr
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.