Κύριε εφοριακέ δέχεστε πιστωτική κάρτα;

Πληθαίνουν τα αιτήματα που λαμβάνουν το τελευταίο δεκαπενθήμερο οι τράπεζες για έκδοση πιστωτικών καρτών, λόγω… εφορίας.

Οι φορολογούμενοι ζητούν να τους εκδοθούν πιστωτικές κάρτες, προκειμένου να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος αλλά και τον φόρο ακινήτων σε περισσότερες -και κυρίως άτοκες- δόσεις, γράφει σήμερα το Έθνος.

Αν ο φόρος πληρωθεί με «πλαστικό χρήμα», η κάθε μία από τις τρεις διμηνιαίες δόσεις του φόρου εισοδήματος (τέλος Ιουλίου, τέλος Σεπτεμβρίου, τέλος Νοεμβρίου) μπορεί να «σπάσει» σε 6 έως 12 άτοκες δόσεις, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις πέντε δόσεις του φόρου ακινήτων και η ελάφρυνση γιο τον μηνιαίο οικογενειακό προϋπολογισμό των νοικοκυριών είναι σημαντική.

Μάλιστα πολλοί είναι οι φορολογούμενοι που διαθέτουν πιστωτικές κάρτες και ζητούν από την τράπεζά τους διεύρυνση του πιστωτικού ορίου τους, ώστε να μπορέσουν να επωφεληθούν από τα προγράμματα άτοκων δόσεων.

Από την πλευρά τους τα τραπεζικά στελέχη σημειώνουν πως μόνο το 35% των αιτημάτων για έγκριση πιστωτικής κάρτας παίρνει το «πράσινο φως» και το πιστωτικό όριο δύσκολα υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

Για το νέο κόλπο των τραπεζών να βγάλουν επιπλέον χρήματα είχαμε προειδοποιήσει μέσα από το danioliptes.gr. Διαβάστε γιατί να μην πληρώσετε την εφορία μέσω… πιστωτικής κάρτας

 

 

Danioliptes.gr