Δεκτή ανακοπή κατά διαταγής πληρωμής από Ειρηνοδικείο Λακωνίας για μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Φρένο στις ορέξεις υφαρπαγής της περιουσίας δανειολήπτη έβαλε η απόφαση του Ειρηνοδικείου Νεαπόλεως Βοιων κατά διαταγής πληρωμής.

Στο πλευρό του Σπαρτιάτη οφειλέτη βρέθηκε ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, το νομικό τμήμα του οποίου άσκησε έγκαιρα ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής που εκδόθηκε για χρέος μόλις 7.612,15 ευρώ.

 

Υπενθυμίζεται ότι την ανακοπή μπορεί να την ασκήσει ο δανειολήπτης  μέσα σε διάστημα 15 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία επίδοσης της διαταγής πληρωμής για πρώτη φορά, ή μέσα σε δέκα ημέρες από τότε που επιδόθηκε η ίδια διαταγή πληρωμής για δεύτερη φορά. Μετά την παρέλευση αυτών των χρονικών περιθωρίων, ο δανειολήπτης χάνει το δικαίωμα άσκησης ανακοπής κατά της διαταγής πληρωμής και ως εκ τούτου και την ευκαιρία να την ακυρώσει.

 

Όπως έχει επανειλημμένα τονιστεί, η δικαιοσύνη συχνά διευκολύνει τις τράπεζες στην έκδοση διαταγών πληρωμής, που εκδόθηκαν από άκυρες συμβάσεις με προδιατυπωμενους από τις τράπεζες όρους και παρά το γεγονός ότι ο δανειολήπτης έχει αιτηθεί την υπαγωγή στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.  Επίσης, η τράπεζα γνωρίζει πολύ καλά ότι αν ο δανειολήπτης βρεθεί και πάλι σε αδυναμία πληρωμής, και λήξει η περίοδος αποπληρωμής και της τέταρτης δόσης, τότε η τράπεζα θα ξανακαταγγείλει τη σύμβαση, ώστε να κάνει απαιτητό το σύνολο της οφειλής, αφού μάλιστα έχει ήδη στείλει διαταγή πληρωμής στον οφειλέτη. Αυτό σημαίνει ότι η τράπεζα μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης. Και τότε θα αρχίσουν και πάλι τα δύσκολα για τον οφειλέτη…

 

Danioliptes.gr