Κανείς τους δεν τόλμησε να εμφανιστεί στους εορτασμούς για την Παναγία

Έλαμψαν δια της απουσίας τους οι Υπουργοί κατά τους φετινούς εορτασμούς για την Παναγία. Κρύφτηκαν φοβούμενοι την οργή του κόσμου και δεν πήγαν ούτε καν στην Τήνο για την κορύφωση του εορτασμού!

 

Όλο και πιο σπάνιες είναι πλέον οι δημόσιες εμφανίσεις υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών. Μάλιστα, ελάχιστοι ήταν αυτοί που έδωσαν το παρόν σε εκκλησίες της χώρας ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο για τον εορτασμό της γιορτής της Μεγαλόχαρης.

 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Δημοκρατία, κορυφαίο παράδειγμα της ανάγκης να κρυφτούν και να μη γνωρίσουν την οργή των πολιτών είναι ο εορτασμός της Παναγίας στην Τήνο, ένας εορτασμός που αποτελεί την κορωνίδα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δεκαπενταύγουστου και για έναν ακόμη λόγο: ο εορτασμός της Μεγαλόχαρης συμπίπτει χρονικά με την επέτειο του τορπιλισμού του καταδρομικού «Έλλη» στις 15 Αυγούστου του 1940, από ιταλικό υποβρύχιο. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «δημοκρατία», όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Φώτης Καϋμενάκης προσπάθησε ανεπιτυχώς να βρει υπουργό ή ακόμη και αναπληρωτή για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις της Τήνου. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε, διότι τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη στα οποία απευθύνθηκε αρνήθηκαν ευγενικά, επισημαίνοντας ότι θα επιθυμούσαν να μην παρευρεθούν, καθώς έχουν ελάχιστες ημέρες για να ξεκουραστούν! Ετσι, μπροστά στον κίνδυνο να μην υπάρχει εκπρόσωπος της κυβέρνησης, επιστρατεύτηκε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Σπύρος Σπυρίδων.

 

Δεδομένων όλων αυτών, πιο… θαρραλέος από τους υπουργούς αποδείχθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή, στην Πάρο, νησί το οποίο ανήκει στην εκλογική περιφέρεια του! Τον Δεκαπενταύγουστο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε τη θεία λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου στον ομώνυμο ναό, στη Λευκάδα.

 

Ο Σαμαράς πήγε στην Αμφίπολη αλλά όχι και στις εκδηλώσεις για το Δεκαπενταύγουστο

 

Ισχιαλγία που πιθανότατα προήλθε από απότομη κίνηση στην κολύμβηση, δεν επέτρεψε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να εκκλησιαστεί ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο στον ναό της Παναγιάς Μυρτιδιώτισσας της Πύλου. Ο πρωθυπουργός εκπροσωπήθηκε από τη σύζυγο του Γεωργία, η οποία έφτασε σων ιερό ναό συνοδευόμενη από τον δήμαρχο της πόλης και οικογενειακό φίλο της οικογένειας Σαμαρά, Δημήτρη Καφαντάρη. Μικρό το κακό!

 

Στη συνέχεια, η κυρία Σαμαρά, συνοδευόμενη και από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, επισκέφθηκε την πλατεία της Πύλου, όπου κάτω από τα πλατάνια ήπιε καφέ και συνομίλησε με τους πολίτες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσαν τοπικά ειδησεογραφικά σάιτ, ο πρωθυπουργός αισθανόταν πόνους στη μέση και παρέμεινε ξαπλωμένος στο δωμάτιο του στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Costa Navarino», όπου διέμενε με τη σύζυγο του.

 

Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς θα παρατείνει την παραμονή του μέχρι και σήμερα Δευτέρα, για να αναρρώσει και να επιστρέψει χωρίς πρόβλημα στην Αθήνα.

 

Με πολιτικές και επιχειρηματικές παρουσίες αλλά και σημαντικές απουσίες γιορτάστηκε φέτος στην Παναγία Σουμελά η γιορτή της Παναγίας, μια μέρα τόσο σημαντική για τον ποντιακό Ελληνισμό της βόρειας Ελλάδας. Γιατί μπορεί στις εκδηλώσεις της Παρασκευής να ήταν παρόντες ένας υπουργός (Γιώργος Ορφανός) και ένας πολιτικός αρχηγός (Πάνος Κομμένος), αλλά έλαμψαν διά της απουσίας τους ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι όχι μόνο δεν ήρθε ο Αλέξης Τσίπρας (είχε κυκλοφορήσει ως σενάριο τις τελευταίες ημέρες), αλλά δεν εμφανίστηκε ούτε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Επίσης απουσία κατέγραψε και ο Δήμος θεσσαλονίκης. Αντίθετα, ήταν εκεί αρκετοί βουλευτές της Ν.Δ. (Κ. Γκιουλέκας, Γ. Κωνσταντόπουλος, Λ. Τσαβδαρίδης και Απ. Βεζυρόπουλος), η νέα αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και οι εν ενεργεία αντιπεριφερειάρχες Κώστας Καραπαναγιωτίδης και Γιάννης Μωυσιάδης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, καθώς και οι επιχειρηματίες Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης.

 

Όλο και πιο σπάνιες θα είναι οι δημόσιες εμφανίσεις των εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου – από όλα τα πολιτικά κόμματα – καθώς θα επιλέγουν την ασφάλεια των σπιτιών τους και των ξενοδοχείων, αντί τους δρόμους και τις πλατείες όπου σε άλλες εποχές έσπευδαν να βρεθούν και να χαιρετίσουν -ως γνήσιοι Μαυρογιαλούροι- τους ψηφοφόρους τους…

 

 

Danioliptes.gr