Άλλος για τον ακατάσχετο λογαριασμό;

Αν η ηλεκτρονική εφαρμογή για την προστασία ενός τραπεζικού λογαριασμού από κατασχέσεις της Εφορίας, με όριο 1.500 ευρώ, ενεργοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου, οι πολίτες δείχνουν να «σνομπάρουν» τη σχετική εφαρμογή.

 

Στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανέμεναν κοσμοσυρροή, δεδομένου ότι οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία ξεπερνούν τα 3,38 εκατομμύρια και ο κίνδυνος κατασχέσεων καραδοκεί για τη συντριπτική τους πλειοψηφία, γράφουν σήμερα  Τα Νέα.

Η ανταπόκριση των φορολογουμένων στη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή δείχνει εκ πρώτης όψεως σημαντική. Περίπου 1.500 φορολογούμενοι επισκέπτονται καθημερινά την εφαρμογή στο Taxis. Μέχρι χθες περισσότεροι από 81.000 φορολογούμενοι είχαν οχυρώσει διαδικτυακά έναν καταθετικό λογαριασμό τους.

Αν σκεφτεί όμως κανείς ότι οι φορολογούμενοι είναι 3,38 εκατομμύρια των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη, όσοι έσπευσαν αποδεικνύονται πολύ λίγοι. Σχεδόν ένας στους σαράντα. Πηγές της ΓΓΔΕ αποδίδουν τη συγκριτικά μειωμένη αποδοχή της εφαρμογής στις εγγενείς αδυναμίες της αλλά και ενδεχομένως στο γεγονός ότι κάποιοι φορολογούμενοι είχαν ήδη μέσω τραπεζών – με υποβολή αίτησης στο πιστωτικό ίδρυμα – προστατεύσει τους λογαριασμούς τους από κατασχέσεις. Η άλλη πιθανή εξήγηση είναι ότι ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Αν δεν υπάρχουν καταθέσεις τι να το κάνεις το τείχος προστασίας από κατασχέσεις…

 

Danioliptes.gr