Δεν μπορούν να μας σώσουν

Όσοι πιστεύουν ότι αυτοί που κατάστρεψαν την χώρα μας και οι παρατρεχάμενοι τους, θα μας σώσουν, όχι μόνο είναι αφελείς αλλά κάνουν και εγκληματικό λάθος.

Και είναι εγκληματικό το λάθος τους, επειδή εξακολουθούν να επιλέγουν στις εκλογές λάθος σωτήρες, δηλαδή αυτούς που μας οδήγησαν στην καταστροφή.

Τα αποτελέσματα των επιλογών τους, το να εξουσιοδοτούν δηλαδή να μας σώσουν αυτούς που μας κατάστρεψαν, το βλέπουμε από τις ενέργειες τους που μας οδήγησαν σε οικονομικό χάλι τρισχειρότερο από εκείνο στο οποίο είμαστε το 2010! Είναι προφανές ότι για να σωθεί αυτός ο τόπος εκείνο που θα έπρεπε να γίνει ήταν να εκλεγεί νέα πολιτική ηγεσία, που δεν θα είχε σχέση με εκείνους που οδήγησαν στην καταστροφή την Πατρίδα μας.

 

Ανθρώπους δηλαδή αδιάφθορους και αμέτοχους στο καταρήμαγμα της, και που θα μπορούσαν να ζητήσουν λόγο και ευθύνες από όλους εκείνους που λεηλάτησαν την Ελλάδα και το δημόσιο χρήμα, και την κατάντησαν από Χώρα ευημερούσα σε Χώρα πτωχευμένη. Ανθρώπους αμέτοχους σε σκάνδαλα και συναλλαγές, που θα είχαν την εντιμότητα να τιμωρήσουν όλους εκείνους που συμμετείχαν στην οικονομική εξαθλίωση της Ελλάδας μας.

Διότι ξέρει και ο πλέον ελάχιστα πληροφορημένος σήμερα, πως έφεραν στο τωρινό χάλι την πατρίδα μας, οι πολιτικοί, οι παρατρεχάμενοι τους, αλλά και οικονομικοί παράγοντες αυτού του τόπου, που θησαύρισαν αλλά παράλληλα έτρωγαν και έπιναν από μίζες και υπερτιμολογήσεις έργων και προμηθειών. Όμως κανένας από όλους αυτούς δεν κλήθηκε να ελεγχθεί και να δώσει λόγο για τα όσα έχει κάνει.

Ουδείς έψαξε να βρει το πραγματικό κόστος των μεγάλων έργων που έγιναν από το 1974 και μετά σ αυτή την χώρα. Ούτε βέβαια ζήτησε από τους μεγαλοεργολάβους που τα εκτέλεσαν, λόγο για το ότι τα έργα αυτά το ελληνικό Δημόσιο τους τα πλήρωσε πολλαπλάσια του πραγματικού τους κόστους.

Ουδείς έψαξε να βρει ποιο ήταν το πραγματικό ύψος των προμηθειών του ελληνικού Δημοσίου, από το 1974 και μετά. Ούτε βέβαια έψαξε να ζητήσει λόγο από τους προμηθευτές του, γιατί όλα αυτά που προμηθεύτηκαν οι Κρατικές υπηρεσίες, τα πληρώσαμε εμείς σε πολλαπλάσιες τιμές, με επιβάρυνση του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη. Ούτε βέβαια αναζητήθηκαν τα χρήματα από αυτούς που αισχροκέρδησαν και εισέπραξαν πολλαπλάσια των όσων έπρεπε να εισπράξουν.

 

Αντίθετα τους άφησαν ανέλεγκτους και στο απυρόβλητο, και το ακόμα χειρότερο είναι ότι εξακολουθούν να τους δίνουν χρήματα «δανεικά και αγύριστα», που θα υποχρεώσουν με ληστρικό τρόπο τους αδύναμους Έλληνες Πολίτες να τα πληρώσουν.

Ο κ. Σούρλας σε έκθεση του προς τον κ. Χαρδούβελη, απεκάλυψε ότι τα κόκκινα δάνεια των διαφόρων επιχειρηματιών αγγίζουν τα 42 δισεκατομμύρια ευρώ, ότι από αυτά τα 23 δισεκατομμύρια έχουν χαθεί οριστικά, ενώ εκτιμάται πως θα χαθούν όλα, δηλαδή και τα 42 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

Αν όμως δούμε τους μισθούς και τις συντάξεις που περικόπηκαν, θα διαπιστώσουμε ότι αν τα επιχειρηματικά αυτά δάνεια εξυπηρετούντο έστω και κατά το ½, δεν υπήρχε κανένας λόγος να περικοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις του κόσμου, και δεν θα μαράζωνε η ελληνική αγορά και η οικονομία μας.

Όμως ούτε αυτούς του επιχειρηματίες, τους ακούμπησε κανένας και ούτε και προσπάθησε να εισπράξει απ αυτούς τα χρήματα που πήραν δανεικά, αλλά κλήθηκε αντ αυτών, ο αδύναμος ελληνικός Λαός να τα πληρώσει.

Και όλους αυτούς που προαναφέραμε κανένας από αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα, δεν θέλησε να τους στριμώξει για να πληρώσουν τα όσα οφείλουν, ούτε ακόμα ζητήθηκαν ευθύνες από εκείνους που μεσολάβησαν για να μπορούν να πάρουν δουλειές ή και αν χρηματοδοτηθούν, χωρίς να διαθέτουν τις απαιτούμενες εγγυήσεις. Διότι αν για τους δανεισμούς των επιχειρηματιών, δεν υπήρχαν παρεμβάσεις, κοι οι δανειοδοτούμενοι έδιναν τις απαιτούμενες εγγυήσεις έστω και εν μέρει, δεν θα μιλούσαμε σήμερα για κόκκινα δάνεια, και για χαμένα χρήματα.

Σ’ όλα αυτά όμως, ήταν και είναι μέσα, όλοι όσοι μας κυβερνούν σήμερα και γι αυτό κανένας τους δεν τιμώρησε και δεν τιμωρεί, αλλά απήλλαξε μάλιστα μέσω του «πλυντηρίου» της Βουλής, τους υπεύθυνους της οικονομικής καταστροφής της Χώρας μας, διότι ανάμεσα σ αυτούς ήταν και οι ίδιοι.
 

Να γιατί αυτοί που μας κυβερνούν σήμερα, δεν πρόκειται να μας σώσουν!

 

Του Περικλή Σταυριανάκη από DEAL NEWS