Πως τα “κόκκινα” δάνεια μπορεί να γίνουν “μαύρα”!

Σε μια νέου τύπου σεισάχθεια όπου σε κάθε περιφέρεια της χώρας θα συστηθούν μηχανισμοί εξώδικου διακανονισμού για άμεση εκκαθάριση των βεβαιωμένων προστίμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων αλλά και φυσικών προσώπων, θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Για να ανακουφιστούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα θεσπιστούν 84 δόσεις και το συνολικό ποσό που θα μπορεί να δίνει κάποιος δανειολήπτης συνολικό ποσό που δεν θα ξεπερνά το 20% του συνολικού ετήσιου εισοδήματός του. Ανάλογη ρύθμιση θα γίνει και γι αυτούς που  χρωστούν στην Εφορία ή χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές. Παράλληλα θα σταματήσουν άμεσα οι διώξεις, οι πλειστηριασμοί ακινήτων , θα αρθούν για 12 μήνες οι ποινικές διώξεις των οφειλετών αλλά θα μπορούν παράλληλα να εξασφαλίσουν και φορολογική ενημερότητα.

 

Μιλώντας στη Θεσσαλονίκη για το θέμα των “κόκκινων δανείων” ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης το ερχόμενο διάστημα για την ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΡΣΗ των πλειστηριασμών. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάλογη νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί και για το ζήτημα της αποζημίωσης των ομολογιούχων οι οποίοι έχασαν τα χρήματά τους επενδυμένα σε ομόλογα του Δημοσίου μετά το κούρεμα του PSI.

 

Νομοθετικές ρυθμίσεις πριν την τραπεζική ένωση

 

Το θέμα των “κόκκινων” δανείων που ξεπερνούν σε ύψος τα 65 εκατομμύρια ευρώ , έχει μπει πολύ ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων όλων των κομμάτων.

 

Όπως ανακοίνωσε από την 79η ΔΕΘ ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ανάλογη νομοθετική πρόταση θα κατατεθεί από το κόμμα του τις επόμενες ημέρες. Ζήτησε μάλιστα απ όλα τα κόμματα την υποστήριξη ώστε να υιοθετηθεί νόμος για την προστασία των δανειοληπτών πριν να είναι αργά.

 

Και όπως όλα δείχνουν θα είναι αργά μετά από το τέλος αυτής της χρονιάς καθώς η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΝΩΣΗ των τραπεζικών ιδρυμάτων όλων των τραπεζών της ΕΕ θα γίνει γεγονός από την 1η Νοεμβρίου του 2014  Κι όταν συμβεί αυτό , όπως είπε ο κ Καμμένος η Τραπεζική Ευρωπαϊκή Αρχή που θα δημιουργηθεί θα διαχειρίζεται και θα επιβάλλει τους όρους των δανειστών όλης της Ευρώπης. Για αρχή μάλιστα όπως κατήγγειλε ο κ Καμένος θα μεταφερθούν τα 110 δις αποθέματα χρυσού της Τράπεζας της Ελλάδας στην ανεξάρτητη αυτή αρχή.

 

Οι 22 βρόγχοι των δανειοληπτών

 

Στο μεταξύ με το ΦΕΚ 1582Β/16-6-14 η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας θεσπίζει 22 τρόπους βραχυπρόθεσμης ή μακροπρόθεσμης ρύθμησης. Στην πραγματικότητα με την απόφαση-καρμανιόλα της Τράπεζας της Ελλάδας, οι δανειολήπτες πιέζονται ασφυκτικά επί ποινή αφαίρεσης της κυριότητας να ενταχθούν σε κάποια ρύθμιση προκειμένου το δάνειο από «κόκκινο» να γίνει «πράσινο» και να μη διευρυνθεί η «τρύπα» των τραπεζών (που και αυτοί την πλήρωσαν οι έλληνες πολίτες μέσω της αναχρηματοδότησης). Δι’ αυτού του τρόπου, πριν από την οριστική απώλεια, οι ιδιοκτήτες θα έχουν πλήρως στραγγίξει από ρευστό και όποια άλλη περιουσία διαθέτουν. Επιπλέον ανοίγει και επισήμως «παράθυρο» για μεταβίβαση των δανείων από τις τράπεζες σε ξένα ή εγχώρια funds.

 

   Κοράκια πάνω από τα ελληνικά δάνεια

 

‘Ηδη τα κοράκια των ξένων κερδοσκόπων βρίσκονται πάνω από τις ελληνικές τράπεζες προκειμένου να αποκτήσουν τα δάνειά τους και να εγγράψουν υπεραξίες στα χαρτοφυλάκιά τους από τα χρεοκοπημένα ελληνικά νοικοκυριά.

 

Παρασκηνιακά και εν όψει της τραπεζικής ενοποίησης έχουν κλειστεί τα πρώτα ραντεβού στελεχών 6 διαφορετικών funds με τα στελέχη των 4 συστημικών (όπως τις χαρακτήρισε και ο κ Καμένος) ελληνικών Τραπεζών. Στόχος η μαζική αγορά φθηνών επισφαλών κόκκινων δανείων φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων.

 

Όσο προχωρούμε προς το τέλος του 2014 χωρίς καμία ουσιαστική λύση να μη δίνεται στους χιλιάδες έλληνες δανειολήπτες, τόσο πυκνώνουν τα σύννεφα της διαχείρισης των ¨”κόκκινω픨δανείων από τους ξένους. Κι όταν λέμε διαχείριση “κόκκινων” δανείων αναφερόμαστε σε χιλιάδες οικογένειες που μπορεί να χάσουν το σπίτι τους, την ίδια τη ζωή τους.

 

Danioliptes.gr