Η ζωή στην Ελλάδα τέσσερα χρόνια μετά τη χρεοκοπία είναι το θέμα άρθρου που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post.

 
«Πώς ζουν οι Έλληνες τέσσερα χρόνια μετά την χρεοκοπία» επιγράφεται ανάλυση της γερμανικής εφημερίδας για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά ο ελληνικός πληθυσμός. «Δημοσιονομικό έλλειμμα, υψηλά επιτόκια, βιωσιμότητα χρέους: Πίσω από τους τεχνικούς όρους κρύβεται μια τραγωδία. Διότι οι Έλληνες υποφέρουν όσο ποτέ άλλοτε από τις επιπτώσεις της κρίσης», αναγράφεται στον υπότιτλο.
 
«Το καλοκαίρι του 2014 η Ελλάδα μοιάζει να είναι και πάλι μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Οι ταβέρνες γεμάτες, τα φέρι μπόουτ για τα νησιά υπερπλήρη. Η χώρα δείχνει να βρίσκει και πάλι την ισορροπία της. Οι περισσότεροι κάνουν αυτό που έκαναν πάντα μετά από μια κρίση: τα φέρνουν βόλτα όπως όπως», αναφέρεται στο άρθρο, σύμφωνα με την Deutche Welle.

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική, σημειώνει ο αρθρογράφος. «Δεν περνούν μερικά λεπτά και οι άνθρωποι μιλούν για τα σημάδια που άφησαν πίσω τους η αυστηρή λιτότητα, οι περικοπές μισθών και οι μειώσεις συντάξεων. Οι αυτοκτονίες έχουν διπλασιαστεί, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25% και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα συχνά ακόμα περισσότερο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ωστόσο η απουσία προοπτικής».
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, μια μικρή αχτίδα ελπίδας είναι τα πρόσφατα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας. «Ακόμα και η μικρότερη ύφεση θεωρείται επιτυχία. Την ίδια στιγμή 19 εκατ. τουρίστες επισκέπτονται φέτος την Ελλάδα. Όμως ο τουρισμός δεν αρκεί για να επιβιώσει οικονομικά η χώρα. Ακόμα και αν αυξηθεί η παραγωγή ημικατεργασμένων και πετροχημικών προϊόντων ή γενόσημων ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση είναι βασανιστικά μακρύς», καταλήγει η Rheinische Post.

 

Danioliptes.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.