Τις επόμενες ημέρες… αλλάζει «χέρια» η Attica Bank

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις σχετικά με το ποια funds θα πάρουν στα «χέρια» τους τη διοίκηση της Attica Bank.

Οι διαβουλεύσεις της διοίκησης της τράπεζας τόσο με τα τρία ξένα funds που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να μπουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου όσο και με τρεις ακόμη ενδιαφερόμενους επενδυτές, οι οποίοι έχουν ζητήσει μικρή πίστωση χρόνου έως την Πέμπτη, θα συνεχιστούν σύμφωνα με πληροφορίες.

Την ίδια ώρα,  σύμφωνα με την «Αυγή» οι ξένοι ενδιαφερόμενοι φαίνονται διατεθειμένοι να ζητήσουν το management της τράπεζας, ενώ το ΤΣΜΕΔΕ έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει τη θέση του και θα διατηρήσει το ποσοστό του 51%, ή τουλάχιστον ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας 34%. Σε ό,τι αφορά το ΤΣΜΕΔΕ αναμένεται η τυπική, κατά τα άλλα, έγκριση του προϋπολογισμού του Ταμείου από τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, ενώ η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DGComp) έχει εγείρει ενστάσεις, καθώς προτιμά αυξημένη συμμετοχή από ιδιωτικά κεφάλαια. Σημειώνεται ότι η συνολική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα φτάσει τα 454 εκατ. ευρώ. Κομβικής σημασίας θεωρείται πλέον η γενική συνέλευση των μετόχων της Attica Bank, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και κατά τη διάρκειά της η διοίκηση της τράπεζας θα παρουσιάσει στους μετόχους τις προτάσεις των ξένων επενδυτών.

 

Danioliptes.gr