«Οι δικαστές ήταν εκεί»

Στο Ειρηνοδικείο Ρόδου προσέφυγε οικογένεια πολυτέκνων -με αναπηρία 80% του συζύγου- για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της λόγω στεγαστικού δανείου.

 

Προσκόμισε βεβαιώσει για τη μείωση του οικογενειακού εισοδήματος από 50.000 ευρώ σε 7.000, λόγω της Κρίσης αλλά και της σκλήρυνσης κατά πλάκας, και τόνισε στο δικαστήριο ότι με 800 ευρώ το μήνα προσπαθούν τώρα να επιβιώσουν επτά άνθρωποι.

 

Ωστόσο, η προσωρινή διαταγή που εξεδόθη προβλέπει την υποχρέωση μηνιαίας καταβολής συνολικά 200 ευρώ. «Και εγώ ως ΑΜΕΑ 80% με όλα τα ειδικά έξοδα που μπορεί να έχει ένα άτομο με αναπηρία, με πέντε παιδιά που έχουν ανάγκη από φροντιστήρια και διάφορα πράγματα τα οποία έχουμε καταργήσει αναγκαστικά, με υποχρεώνει να ζήσω με τα υπόλοιπα 600 ευρώ», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο 45xpovos «μπαταχτσής».

 

«Οι δικαστές ήταν εκεί», όπως θα παρατηρούσε κάποτε ο Διονύσης Σαββόπουλος «μα η Δικαιοσύνη ήταν απέξω». Διότι, εάν η Δικαιοσύνη βρισκόταν εντός της δικαστικής αυτής αίθουσας ο δικαστής θα καλούσε στο εδώλιο όλους αυτούς που προκάλεσαν τεχνητά τη φτωχοποίηση ενός ολόκληρου λαού, άλλαξαν μονομερώς τους κανόνες του «παιχνιδιού» και στράγγιξαν το «ρευστό» της  οικονομίας παγιδεύοντας στα δόκανά τους και βυθίζοντας στην απόγνωση κάθε δανειολήπτη.

 

Η δικάσιμος ορίστηκε για το 2021! Μέχρι τότε, το Ειρηνοδικείο Ρόδου διέταξε να επανασυζητηθεί η προσωρινή διαταγή ως προς το θέμα των μηνιαίων δόσεων σε τρία χρόνια, προκειμένου να εξεταστεί αν η οικονομική τους κατάσταση επιβάλλει τον επαναπροσδιορισμό του ποσού των δόσεων…

 

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΡΟΥΣΤΑΝΗΣ από ΔΡΟΜΟΣ