Γ. Κύρτσος: Αναπόφευκτες οι μειώσεις στις συντάξεις

Μπορεί ο πρωθυπουργός να εξέφραζε προχθές τη βεβαιότητά του ότι τα δύσκολα πέρασαν και ότι το φως στην άκρη του τούνελ ήδη φαίνεται και ο υπουργός Εργασίας να διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες περικοπές στις συντάξεις.

 

Ο ευρωβουλευτής, όμως, της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος εμφανίστηκε την ίδια μέρα σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος και από τους δυο! Τι είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη; Καταρχάς ότι «είναι αναπόφευκτη η μείωση των συντάξεων, διότι απλούστατα δεν βγαίνει ο λογαριασμός» και ότι «χρειάζεται ένας εθνικός διάλογος για το πώς θα μειώσουμε τις συντάξεις, από πάνω όμως προς τα κάτω αυτή τη φορά». Όπως υποστήριξε, «πρέπει να μπει ένα πλαφόν 2.000 ευρώ τον μήνα»…
 

Επίσης, σε ακόμα μία παρέκκλιση από την κομματική γραμμή και ακυρώνοντας την κυβερνητική αισιοδοξία, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «είμαστε στο μέσον της κρίσης». Χαρακτήρισε δε τη γραμμή Ντράγκι για «ευκαιρίες και επιτήρηση στην Ελλάδα» «απόλυτα σωστή», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «το χρέος δεν είναι βιώσιμο» και ότι «δεν φεύγεις μόνος σου από το Μνημόνιο».

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ