Eπείγουσα προκαταρκτική διέταξε η Κουτζαμάνη μετά τις δηλώσεις του Σκουρλέτη

Εντολή για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου, Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, μετά τις δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη.

Ο Πάνος Σκουρλέτης έκανε λόγο για συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ψήφοι 180 βουλευτών για  την εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Η Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζητά να διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή.

 

Η εντολή της προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε στον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών, Παναγιώτη Καραγιάννη, ο οποίος με τη σειρά του θα την αναθέσει σε αντεισαγγελέα Εφετών.

 

Ο Πάνος  Σκουρλέτης, σε τηλεοπτική εκπομπή, επικαλούμενος το δημοσίευμα της Κυριακάτικης “ΚONTRANEWS”, που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, ανέφερε: «Εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180. Έτσι διάβασα».

 

Η αναφορά αυτή του Π. Σκουρλέτη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος ήταν παρών στο τηλεοπτικό  στούντιο και έκανε λόγο για «πολιτική αγυρτεία».

 

Μάλιστα, την  παρέμβαση Κουτζαμάνη χαιρετίζει σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας, ταυτόχρονα σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Αναλυτικά η δήλωση Σαμαρά:

«Χαιρετίζω την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού Βουλευτών. Μόλις προχθές, είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

 

Καλώ τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία. Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές».

 

Οι δηλώσεις Σκουρλέτη

«Αυτό το λεω για τον κύριο Σαμαρά που έχει κατηγορηθεί από τον κύριο Μητσοτάκη ότι είχε ρίξει το 1993 την κυβέρνηση με τέτοιες μεθόδους».
 

Νέα συνέχεια στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για το θέμα των καταγγελιών για χρηματισμό βουλευτών έριξε σήμερα Τρίτη μέσω του ΣΚΑΪ ο Πάνος Σκουρλετης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκουρλέτης επικαλέστηκε τη Δευτέρα σχετικό δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο επιχειρηματίες φίλοι της κυβέρνησης «έχουν βγάλει κουμπαρά», για να βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα εκλέξουν το νέο Πρόεδρο.

 

«Οποίος έχει τη μύγα μυγιάζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα στον σταθμό μας το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας μάλιστα ότι «αυτό το λεω για τον κύριο Σαμαρά που έχει κατηγορηθεί από τον κύριο Μητσοτάκη ότι είχε ρίξει το 1993 την κυβέρνηση με τέτοιες μεθόδους». «Είναι πρωτοφανείς οι χθεσινές δηλώσεις του κύριου Σαμαρά. Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει την ερευνά της», πρόσθεσε.

 

Εν τω μεταξύ αιχμές για την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Γκουτζαμάνη μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, άφησε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Danioliptes.gr