Χτυπητή εξαίρεση από το καθεστώς της τρόικας, των Μνημονίων και της σκληρής λιτότητας που έχει επιβληθεί στη χώρα την τελευταία τετραετία και αφορά εργαζόμενους, επιχειρήσεις που κλείνουν λόγω έλλειψης ρευστότητας και κόμματα της αντιπολίτευσης αποτελεί η Ν.Δ.

 

Το δάνειο και η μη εξυπηρέτησή του προκύπτουν από την κατακλείδα του ισολογισμού, καθώς το «υπόλοιπο δανείων» μεταξύ 2012 και 2013 συμπίπτει με το ύψος του δανείου (160.933 εκατ. -146.331 εκατ. = 14,6 εκατ.). Την αποκάλυψη παραδέχτηκε εμμέσως ο υπουργός Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλος, γράφει σήμερα η Αυγή.

 

Όπως φαίνεται, στις «αμαρτίες» της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ προσέκρουσε η προσπάθεια των κομμάτων της συγκυβέρνησης να εμφανίσουν το νομοσχέδιο για τα οικονομικά των κομμάτων ως βήμα «εξυγίανσης» του πολιτικού συστήματος. Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης, κατήγγειλε ότι μέσα στο 2013 η Ν.Δ. έλαβε δάνειο 14,6 εκατ. ευρώ παρά το υπέρογκο ύφος των δανείων που είχε ήδη λάβει (146,3 εκατ. ευρώ το 2012), καταθέτοντας στα πρακτικά τον σχετικό ισολογισμό που δημοσιεύτηκε στον «Ελεύθερο Τύπο» στις 28.2.14. Ερωτήματα σχετικά με το ενδεχόμενο αναχρηματοδότησης των δανείων των συγκυβερνώντων κομμάτων με νέα δάνεια ώστε να μην θεωρηθούν επισφαλή έθεσε κι ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Φ. Κουβέλης.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αργ.Ντινόπουλος, απάντησε ότι «όποια δάνεια έχει πάρει η Ν.Δ. τα έχει πάρει με διαφάνεια» κι ότι «η Ν.Δ. εξυπηρετεί τα δάνεια και τα χρέη της» καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να μην προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις «στο κλίμα των ημερών».

Ο Ν. Βούτσης σημείωσε ότι οι τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων της συγκυβέρνησης περί διαφάνειας είναι «εκθέσεις ιδεών» εφόσον δεν επιλυθούν δύο σημαντικά ζητήματα, αυτό των δανείων κι αυτό της υπόθεσης Siemens. «Δεν μας ενοχλεί το ίδιο όλους το ζήτημα της Siemens; αναρωτήθηκε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα αποτελέσματα λογιστικών ελέγχων στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ που έχουν μείνει στα συρτάρια του προέδρου του κόμματος συνδεδεμένα με τις εσωκομματικές «ζυμώσεις».

«Γνωρίζετε κόμματα που να έχουν πάρει δάνεια και να έχουν προσφέρει ενυπόθηκα ανταλλάγματα;» αναρωτήθηκε ο Φ. Κουβέλης σημειώνοντας ότι «υπάρχει πρόσδεση του πολιτικού συστήματος σε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα» κάνοντας αναφορά στην «προνομιακή αντιμετώπιση κάποιου κόμματος.

 

Παράλληλα, ο βουλευτής της Ν.Δ., Π. Παυλόπουλος, εκτίμησε ως αντισυνταγματική τη ρύθμιση που προβλέπει αξιοποίηση του Δικαστικού Συμβουλίου για τη δίωξη βουλευτών, παρότι το Σύνταγμα προβλέπει ότι το Δικαστικό Συμβούλιο χρησιμοποιείται μόνο εναντίον υπουργών ή υφυπουργών. Αντίστοιχες επιφυλάξεις έχουν διατυπωθεί και στην έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής.

 

Danioliptes.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.