Τι συμβαίνει με τη ρύθμιση των αγροτικών δανείων;

Για τα βασικά σημεία της ρύθμισης των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, τα οποία έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, ενημέρωσε διαδοχικά τις κοινοβουλευτικές ομάδες Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξαιρούνται από την προωθούμενη ρύθμιση αγροτικά δάνεια ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία ανήκουν στην «κακή ΑΤΕ» και στην τράπεζα Πειραιώς και έχουν δοθεί με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Δένδιας δεν έχει αντίρρηση να ενταχθούν και αυτά τα δάνεια στη ρύθμιση, ωστόσο έδειξε ως αρμόδιο για το θέμα το υπουργείο Οικονομικών, καθώς «απαιτείται πολιτική απόφαση» εξαιτίας της παροχής αυτών των δανείων με εγγύηση του Δημοσίου.

Μάλιστα οι πληροφορίες της Ελευθεροτυπίας, θέλουν τον Νίκο Δένδια να παραπέμπει και πάλι στον Γκίκα Χαρδούβελη, ερωτηθείς από βουλευτές της Ν.Δ. ως προς το χρόνο εισαγωγής του σχεδίου ρύθμισης για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια στη Βουλή.

Ειδικά, σε ό,τι αφορά τα αγροτικά δάνεια, για τα οποία ζητούν να υπαχθούν στη ρύθμιση οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζεται ότι σχετική ρύθμιση είχε κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές του έτους. Στην τροπολογία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προβλέπονται διευκολύνσεις για τα ενυπόθηκα δάνεια των αγροτών στην πρώην ΑΤΕ, ενώ η ρύθμιση, θα δίνει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα στον αγρότη να εξοφλεί το ενυπόθηκο δάνειό του σε διάστημα 7 με 10 ετών, ενώ οι τόκοι υπερημερίας θα απομειώνονται σημαντικά.

 

Danioliptes.gr