Λιποθύμησε από ασιτία 17χρονη μαθήτρια στην Πάτρα

ΣΟΚ έχει προκαλέσει στην Πάτρα ακόμα ένα περιστατικό υποσιτισμένης μαθήτριας, η οποία νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο.

Η 17χρονη, ένα από τα τρία παιδιά οικογένειας με άρρωστο πατέρα, πήγαινε στο σχολείο της νηστική και μέχρι το μεσημέρι που σχολούσε δεν έτρωγε τίποτα, καθώς η οικογένεια της δεν είχε τη δυνατότητα να της δώσει χρήματα για να αγοράσει έστω ένα κουλούρι. Η νεαρή έκρυβε το πρόβλημά της από καθηγητές και συμμαθητές, αλλά το μυστικό της αποκαλύφθηκε όταν πριν από λίγες ημέρες επισκέφθηκε τον πατέρα της στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται με κίρρωση του ήπατος.

Κάποια στιγμή λιποθύμησε, με αποτέλεσμα οι γιατροί να της προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

«Η 17χρονη είχε τάσεις λιποθυμίας και τη μετέφεραν κάτω στα εξωτερικά ιατρεία, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η απώλεια των αισθήσεων της οφειλόταν στην ασιτία» αναφέρει ο πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου Ολυμπιακού Πατρών Κώστας Ντάσιος.

 

Η μητέρα της απευθύνθηκε σε συλλόγους ζητώντας βοήθεια και τελικά τη σίτιση της κοπέλας (και όλης της οικογένειας) ανέλαβε ο Ολυμπιακός Πατρών, που διατηρεί Κοινωνικό Παντοπωλείο και διανέμει φαγητό σε άπορους πολίτες.

 

Όπως έγινε γνωστό, η διατροφή της 17χρονης για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν ήταν παρά λίγο ψωμί και χόρτα, τα οποία πολλές φορές δεν συνοδεύονταν από λάδι.

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ