Τα σπίτια μας θα πάρουν τραπεζίτες και εξουσιαστές

Αν αναρωτιέστε σε ποιους τελικά θα παραδώσετε τα κλειδιά των σπιτιών σας μην ανησυχείτε καθόλου. Φυσικά, δεν θα είναι οι κομμουνιστές, ούτε καν οι Γκοτζαμάνηδες που έχουν επιβάλλει Μνημονιακή Χούντα αλλά οι λακέδες των πολυεθνικών στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

 

Ο Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έδωσε το σύνθημα. Η ΕΚΤ προχωρά στην αγορά τιτλοποιημένων δανείων από συστημικές τράπεζες κρατών-μελών της ευρωζώνης για να μην καταρρεύσει το ευρώ. Στη γλώσσα των τραπεζιτών, τα δάνεια αποκαλούνται ενυπόθηκα τιτλοποιημένα χρεόγραφα 

 

Τί σημαίνει αυτό; Οι εγχώριες συστημικές τράπεζες -απόλυτα σαθρές που υφίστανται χάρη στην αιμοδοσία των Ελλήνων υπερχρεωμένων και φορολογημένων – θα χαρίσουν στην ΕΚΤ τα μη ενήμερα δάνεια και η ΕΚΤ θα βάλει με αυτό τον τρόπο στο χέρι τα ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων που αντιστέκονται στους τοκογλύφους. 

 

Ηδη, ο Σϋλλογός μας και το Radio1d.gr αποκάλυψαν ότι οι συστημικές τράπεζες αλλά και το ελληνικό Δημόσιο έχουν ξεπουλήσει από το 2006 τιτλοποιημένα δάνεια σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οίκους -κοινώς αρπακτικά ολκής- που είναι η δουλειά τους να κάνουν τους λαδέμπορες όπου υπάρχει πόλεμος (σήμερα το λέμε κρίση). 

 

Ομως, η απόφαση της ΕΚΤ να αγοράσει τιτλοποιημένα δάνεια και μάλιστα επί προεδρίας Ιταλού, ανθρώπου του τραπεζικού κατεστημένου, έρχεται τη στιγμή που η κυβέρνηση επιχειρεί από την πίσω πόρτα να ξεπαγώσει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και να παραχωρήσει το δικαίωμα στις τράπεζες να κάνουν ότι θέλουν αυτές με τους οφειλέτες τους και να είναι ασύδοτες, μετατρέποντας κατ’ αυτό τον τρόπο τόσο το Σύνταγμα της Ελλάδος όσο και τις αποφάσεις των δικαστηρίων της σε κουρελόχαρτα. 

 

Παράλληλα, οι αποφάσεις σε βάρος του ελληνικού λαού που λήφθηκαν όπως με τον Ε(Ν)ΦΙΑΛΤΗ και τη δήθεν ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια και η νέα αξίωση των εγχώριων τραπεζών να δοθούν 25 δισ. ευρώ που υποτίθεται ότι τους χρωστάνε τα χρεωμένα νοικοκυριά της χώρας σε συνδυασμό με τα δάνεια που οι τράπεζες θέλουν να δώσουν τώρα -άκουσον άκουσον απάτη- προς τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων που δεν έχουν να πληρώσουν τα φιρμάνια και τα ασφαλιστικά ταμεία 

Με το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας -προφανώς σταδιακά για να περιοριστούν όσο το δυνατόν οι κοινωνικές αντιδράσεις- ανοίγει ο δρόμος για να γίνει και στην Ελλάδα ότι και στην Ευρώπη: η ιδιωκατοίκηση -που αποτελούσε μέχρι τώρα σωσίβιο για κάθε φτωχή οικογένεια- θα μετατραπεί σε ενοικίαση, όπως συμβαίνει ήδη στη Γερμανία και σε άλλες χώρες, όπου οι τοκογλύφοι δήμευσαν τις ακίνητες περιουσίες των ήδη χρεοκοπημένων νοικοκυριών.  

 

Γιατί θέλουν τόσο πολύ τα σπίτια μας!

Για ποιο λόγο όμως εγχώριο τραπεζικό σύστημα, αρπακτικά τύπου hedge funds, και πολιτικοί εξουσιαστές σε Αθήνα και Βρυξέλλες θέλουν τόσο πολύ τα σπίτια μας; Καταρχήν ζούμε στον πιο όμορφο τόπο αν όχι του κόσμου, σίγουρα της Ευρώπης. 

 

Οι στατιστικές στην Ελλάδα λένε πως έχουμε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκατοίκησης, που προσεγγίζει το 76%, και ότι αυτό ουσιαστικά λειτουργεί ως δείκτης προστασίας στα χρόνια της κρίσης. Κάτι τα «κόκκινα» δάνεια που έχουν γίνει θηλιά στον λαιμό της σημερινής οικογένειας, κάτι τα χαράτσια που τρομοκρατούν και βαρύνουν κάθε τετραγωνικό μέτρο της κατοικίας, κάτι τα εισοδήματα που διαρκώς μειώνονται και η ανεργία που αυξάνει, είναι αρκετά για να καταρρεύσει και το μοναδικό καταφύγιο και λιμάνι του Ελληνα, το σπίτι.

 

Κάθε μέρα στις τράπεζες προσβάλλεται η αξιοπρέπεια συμπολιτών μας, καθώς ψάχνουν τρόπους που δεν σου περνούσαν από το μυαλό, έστω και την τελευταία στιγμή, να ξεφύγουν από τα αναγκαστικά μέτρα και όλα αυτά καθώς η Ελλάδα έχει την πλέον βαριά φορολόγηση ακινήτων στον δυτικό κόσμο, γεγονός το οποίο έχει συμβάλλει στην καταστροφή της οικοδομής και της κτηματαγοράς. Η καταστροφή της περιουσίας των Ελλήνων είναι έτοιμη, οι τιμές των ακινήτων είναι στο ελάχιστο (ναδίρ) και ο οποιοσδήποτε ξένος (Γερμανός, Άγγλος κ.ά.) μπορεί να αγοράσει το σπίτι μας με το πιο χαμηλό εφάπαξ, αφού η αγορά ακινήτων πλέον δεν υφίσταται και έχει επέλθει πλήρης κατάρρευση και καταστροφή.

 

Με τα παραπάνω δεδομένα και τις τιμές που έχουν καταρρεύσει, οι ξένοι ζητούν να αγοράσουν «σκοτωμένα» ακίνητα με την προσδοκία μελλοντικής ανάκαμψης της ελληνικής αγοράς.Έτσι, όπως επί γερμανικής κατοχής, και τώρα παίρνουν περιουσίες για ένα κομμάτι ψωμί και κάποιοι βουλευτές της συγκυβέρνησης μας λένε ότι κάκιστα επενδύαμε τα χρήματά μας σε σπίτια!

 

Η υπερφορολόγηση των ακινήτων, με τελευταίο μέτρο την επιβολή του ΕΝΦΙΑ (ουσιαστικά δήμευση και εκποίηση), οδήγησε σε νέο κύμα πωλήσεων, ειδικά από τον Σεπτέμβριο και μετά.

 

Σήμερα αποτελεί γεγονός ότι οι’ Ελληνες ξεπουλούν την ακίνητη περιουσία τους για να πληρώσουν φόρους τεκμαρτούς και χαράτσια και να αποφύγουν και τον κίνδυνο μεγαλύτερης μείωσης των τιμών.
Σε μια ύφεση με 40% μείωση του ΑΕΠ σε συνθήκες πολέμου και εθνικής καταστροφής, συγκυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν, από τις αρχές του 2015, την άρση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, κάτι που οδηγεί πλέον στο ξεπούλημα των σπιτιών μας.

 

Ο Σύλλογός μας είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να ενημερώνει τους συμπολίτες μας και να μάχεται στο πλευρό τους κατά των τραπεζών. Στο χέρι όλων μας είναι να μην επιβεβαιωθεί ο τίτλος αυτού του άρθρου, αλλά αντίθετα οι κερδοσκόποι και τοκογλύφοι και οι υπηρέτες τους να τιμωρηυθούν για όσα διέπραξαν σε βάρος μας. 

danioliptes.gr