Ζητούνται συνεργάσιμοι πολιτικοί

Με το φιρμάνι της επανάληψης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λοιπών νέων προνομίων προς τράπεζες και ελίτ η πολιτικοοικονομική εξουσία της χώρας συναντάται με τους τροϊκανούς στο Παρίσι για να ράψουν νέο κοστούμι για τους Ελληνες, το οποιο κατόπιν οι κυβερνώντες θα το κόψουν στην Αθήνα. 

 

Ασφαλιστικό και εργασιακά, αλλά και διάφορα άλλα θέματα πάντα σε βάρος της κοινωνίας θα ληφθούν στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης-τρόικας. Οι κυβερνώντες είναι έτοιμοι να κάνουν ότι χρειάζεται ώστε να μην απωλέσουν τα κεκτημένα τους και στην κατεύθυνση αυτή είναι η μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και το μηνιαίο ποσό, η μείωση των μισθών και η περαιτέρων συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, νέες περικοπές στο κράτος πρόνοιας και βέβαια νέες παγίδες που αποσκοπούν στην υπερφορολόγηση από το επίσημο κράτος και στην υπερχρέωση από τις συστημικές τράπεζες κάθε οικογένειας μεσαίου και χαμηλού οικονομικού εισοδήματος ώστε να υποτάσσονται πλήρως οι Ελληνες πολίτες στις ορέξεις των καρταλιών της παρασιτικής ελίτ που μαστίζει τη χώρα από ιδρύσεώς της.

 

Η τρόικα λιγότερο και οι εν Ελλάδι εξουσιαστές περισσότερο ανυπομονούν για το μεγάλο κόλπο, τον τερματισμό της ιδιοκατοίκησης στη χώρα μας, πετώντας από τα σπίτια τους τις οικογένειες για τοκογλυφικά τραπεζικά δάνεια μέσω της επανάληψης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και για μικροοφειλές στο Δημόσιο που έτσι κι αλλιώς με τα χαράτσια θα γίνονταν, αφού αν θυμάστε καλά με τον ΕΝΦΙΑλτη όλοι χρωστούσαμε στην εφορία και χρωστάμε ακόμη -ως ιδιοκτήτες ή συνιδιοκτήτες ακινήτων –   

 

Τί περιμένει ο Ελληνας πολίτης από αυτή τη συνάντηση; Νέα χαράτσια και νέα φιρμάνια σε βάρος του και υπέρ των τραπεζών υπάρξει «ολική συμφωνία για τα μέτρα της αξιολόγησης και το νέο Μνημόνιο που θα συνοδεύει την πιστωτική γραμμή, καθώς και ενισχυμένη συμμετοχή του ΔΝΤ», ;όπως άλλωστε είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλου μετά και τη χθεσινή συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. 

 

Ολα αυτά συμβαίνουν σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα καθώς τη συνάντηση με την τρόικα ακολουθεί η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου και υπουργικού κλιμακίου στην Αθήνα με τον Βενιζέλο να τους έχει στρώσει κόκκινο χαλί να πατήσουν την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση σε Κύπρο και Αιγαίο για υδρογονάνθρακες και για γκρίζες ζώνες και παραβιάσεις εναερίου χώρου. 

 

Τη λυπητερή των άχρηστων και επικίνδυνων εξουσιαστών την πληρώνουμε όλοι μας και όσοι ακόμη περιμένουν σε κάτι διαφορετικό όπως στη νέα γενική απεργία την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου ίσως γίνουμε για άλλη μια φορά μάρτυρες καταστολής όσων υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτικοοικονομική εξουσία.

 

 

Ζητούμενο οι πολιτικοί υπέρ του λαού

 

Δεν βλέπουμε φως στο τούνελ όσο δεν εμφανίζονται πολιτικοί που θα υπερασπίζονται πραγματικά τα συμφέροντα των αδύνατων, των καταπιεσμένων, του λαού που στο μόνο που ελπίζει πλέον είναι να συμπαρασύρει τους εξουσιαστές του στο χάος που τον βύθισαν. Οσο δυστυχώς η πολιτική ποιότητα του τόπου παραπέμπει στην ταινία με τον αείμνηστο Δημήτρη Κωνσταντάρα στο ρόλο του Μαυρογυαλούρου «Γκόρτσος,Γκόρτσος» και με τους βουλευτές να ξεπουλιώνται για να έχουν ξανά το χρίσμα του υποψηφίου στις βουλευτικές εκλογές, αν και όταν γίνουν, κι όσο αυτοί οι άνθρωποι που ευθύνονται για ειδεχθή εγκλήματα σε βάρος της κοινωνίας παραμένουν ασύδοτοι και εξουσιάζουν με τον πλέον στυγνό τρόπο, τόσο θα πλησιάζει η κοινωνική έκρηξη.

 

Εκτός και αν…τί; Να βρεθούν συνεργάσιμοι πολιτικοί. Ο Σύλλογός μας ήδη έκανε λόγο για την αναζήτηση συνεργάσιμων τραπεζών που επιτέλους θα αναλογίζονται τα προβλήματα των υπερχρεωμένων δανειοληπτών και θα τους ανακουφίζουν. Στην ίδια κατεύθυνση αναζητάμε συνεργάσιμους πολιτικούς. Ομως, η εξουσία στην Ελλάδα διαφθείρει κι ενδεχομένως διαφθείρει περισσότερο από οπουδήποτε αλλού. 

 

Ο Σύλλογός μας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ενημερώνει διαρκώς τους πολίτες. Ας παραμείνουμε ενωμένοι διότι το 2015 έρχεται με σκηνικά ανάλογα με εκείνα στην Ισπανία όπου αστυνομικοί προσπαθούσαν να βγάλουν ηλικιωμένους από τα σπίτια τους που είχαν κατασχεθεί και βγήκαν στο σφυρί από τις τράπεζες και αλληλέγγυοι στους ηλικιωμένους που σχημάτισαν ανθρώπινες αλυσίδες για να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους ξυλοκοπήθηκαν και συνελήφθησαν αλλά δεν έπαψαν να αγωνίζονται στο πλευρό των αδύναμων. . 

 

danioliptes.gr