Γιατί παραμένουμε συνεργάσιμοι φορολογούμενοι;

Η είδηση σε μια πρόταση αποδεικνύει πόσο ραγιάδες παραμένουμε ή καλύτερα πόσο εύκολα υποκύπτουμε στον εκβιασμό αντί να ενωθούμε και να τιμωρήσουμε όσους μας εκβιάζουν.

 

«Σε μια ατελείωτη ουρά στήθηκαν από το πρωϊ χιλιάδες φορολογούμενοι για να πληρώσουν την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και τις δόσεις για το φόρο εισοδήματος» αναφέρεται στα sites διαφόρων ΜΜΕ, έντυπων και ηλεκτρονικών. 

 

Τί μας λέει η είδηση; Οτι μέσω του ΕΝΦΙΑ η πολιτικοοικονομική εξουσία κατέστησε εν δυνάμει χρεωμένους και φοροφυγάδες όλους όσους είναι ιδιοκτήτες ή συνιδιοκτήτες κατοικίας. Η εφορία έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε κέντρο κράτησης και πληρώνοντας ουσιαστικά οι ιδιοκτήτες δέχονται να…πυροβοληθούν στην…τσέπη μέχρι εκείνη να αδειάσει και να μην έχουν πλέον να πληρώσουν για βασικά είδη ανάγκης. 

 

Οσο κι αν δεν έχει να πληρώσει έστω για το γάλα του παιδιού του, ο οικογενειάρχης -πόσο μάλλον ο συνταξιούχος- όσο κι αν βρίζουν και καταριούνται, όχι μόνο θα δεχτούν να πυροβοληθούν για άλλη μια φορά από τους γκάνγκστερς της πολιτικοοικονομικής ελίτ, αλλά και να περιμένουν στην…ουρά για να πυροβοληθούν. 

 

Οι διαμαρτυρίες τους περιορίζονται στους εφοριακούς, δηλαδή απλούς υπάλληλους που έχουν αντιληφθεί για ποιους εργάζονται και συνομολογούν ότι επικρατεί μπάχαλο με όλα αυτά τα φιρμάνια του υπουργείου Οικονομικών που καθιστά αυτόματα εν δυνάμει χρεωμένους όλους όσους πρέπει να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ σε δόσεις. Ακόμη, δηλαδή κι αν πρέπει να πληρώσουν καθορισμένα την εόμενη δόση σε δύο μήνες, δεν παύουν να μην χρωστάνε στην εφορία. Να χρωστάνε τί; Το χαράτσι που έγινε ΕΝΦΙΑλτης και όπως θυμόμαστε καλά συνδέεται με την θητεία του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών. 

 

Ας μην ξεχνάμε ποιοι έφεραν αυτή την κατάντια στον ελληνικό λαό να υπομένει αγόγγυστα στις ουρές για να πληρώσει το χαράτσι που θα σώσει τους τραπεζίτες και την διεφθαρμένη πολιτικοοικονομική ελίτ της χώρας! 

 

Ας αισιοδοξούμε για τη λύτρωση και για ένα μέλλον και μια κοινωνία με αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια και απόδοση δικαιοσύνης υπέρ του λαού και με σωστή κατανομή του πλούτου υπέρ των αδικημένων και των φτωχότερων διότι πλέον, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα.

 

danioliptes.gr