Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Συγχαρητήρια στους αγωνιστές!

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος χαιρετίζει τους αγωνιστές σε όλη την Ελλάδα που αγωνίζονται για να μην περάσει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. 

 

Μας συγκινεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι με αυθόρμητο τρόπο πολίτες αντιστέκονται μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων και επιχειρούν χωρίς να αψηφούν την παρουσία ακόμη και των αστυνομικών να εμποδίσουν τη διεξαγωγή πλειστηριασμών κατοικιών που κατασχέθηκαν επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν να πληρώσουν τα τοκογλυφικά δάνεια που έλαβαν από τις καλοταϊσμένες από την τσέπη του φορολογούμενου τράπεζες. 

 

Χθες, Τετάρτη, με τη μαζική παρουσία διαμαρτυρόμενων στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, σήμερα αναβλήθηκαν οι πλειστηριασμοί προς όφελος των τραπεζών που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν από τις 4μμ έως τις 5μμ.

 

Ωστόσο η μαζική παρουσία πολιτών αλλά και φορέων δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση των πλειστηριασμών.

 

Το ίδιο είχε συμβεί στη Θεσσαλονίκη και την προηγούμενη Τετάρτη, 26-11-2014, όταν οργανώσεις, συνδικάτα και αλληλέγγυοι πολίτες επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν για να καταγγείλουν το χαρακτήρα των πλειστηριασμών που ως αποτέλεσμα έχει την εξαθλίωση χιλιάδων συμπολιτών μας και την βάναυση φτωχοποίησή τους. 

 

Οι προσαγωγές διαμαρτυρόμενων καταδικάζονται από το Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος που καλεί την αστυνομία να μην στρέφεται σε βάρος των αδυνάμων που διεκδικούν το δίκιο τους αλλά κατά αυτών που ευθύνονται για την καταστροφή όλων μας. Ο Σύλλογός μας στέκεται στο πλευρό των διωκόμενων. 

 

Το σχέδιο της αρπαγής του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου της ελληνικής κοινωνίας έχει σχεδιαστεί και προετοιμαστεί μεθοδικά. Μνημόνια, εφαρμοστικοί νόμοι, προεδρικά διατάγματα, το πλαίσιο της λεηλασίας του από τα ντόπια και ξένα «funds» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

 

Η απόπειρα αχρήστευσης του «Νόμου Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα, η απόφαση να ισχύει ως τιμή εκκίνησης το 30% μόνο της αξίας του ακινήτου με την οποία χρεώθηκαν οι πολίτες, είναι τα νέα μέτρα σε βάρος των υπερχρεωμένων πολιτών που επιχειρεί να εφαρμόσει η πολιτικοικονομική εξουσία.

 

Και βέβαια όταν η απόγνωση γίνεται δράση και οι πλειστηριασμοί γίνονται πεδίο διαμαρτυρίας επιστρατεύονται οι δυνάμεις καταστολής, για να μην μπαίνουν ιδέες στους πολλούς.

Ευελπιστούμε ότι θα ναυαγήσουν όλα τα σχέδια των τραπεζών για τη διεξαγωγή πλειστηριασμών παράνομα κατασχεθεισών ακίνητων περιουσιών. 

 

Στον αγώνα αυτόν συμπεριλαμβάνεται η προοπτική διαρκούς αποχής των δικηγόρων σε όλη τη χώρα που είναι αντίθετοι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και για το λόγο αυτό ψήφισαν υπέρ της αποχής διαρκείας.

 

Το δημοψήφισμα διεξήχθη πανελλαδικά στους 60 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, καθώς οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αιγίου, Άρτας και Μεσολογγίου αποφάσισαν να μην διεξάγουν δημοψήφισμα.

Πανελλαδικά στις κάλπες κλήθηκαν 41.710 δικηγόροι, ενώ στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, οι δικηγόροι που είχαν δικαίωμα ψήφου ανέρχονται στους 21.615.

 

Ο Σύλλογός μας ευελπιστεί ότι αύριο Παρασκευή, οπότε συνέρχεται στην Αθήνα η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για να καθορίσει την περαιτέρω πορεία του δικηγορικού σώματος, να αποφασιστεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εντός και εκτός δικαστικών αιθουσών..

danioliptes.gr