Στην Ευρώπη επενδυτικά κεφάλαια αγοράζουν κόκκινα στεγαστικά

Ο Γκάρι Χέρμπερτ, που διοικεί ένα επενδυτικό κεφάλαιο το οποίο προσφέρει υψηλές αποδόσεις 11% στους πελάτες του φέτος, έχει έναν βασικό λόγο επιτυχίας: τα στεγαστικά δάνεια στην Ευρώπη.

 

Ο Χέρμπερτ, επικεφαλής της Legg Mason BW Alternative Credit Fund, μπήκε και αυτός στη λίστα εταιρειών όπως η Blackstone Group και η Lone Star Funds, οι οποίες αγοράζουν στεγαστικά δάνεια σε ευρωπαϊκές χώρες – ιδιαίτερα σε όσες έχουν τα περισσότερα προβλήματα όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα.

Αμερικανοί διαχειριστές κεφαλαίων έχουν αρχίσει να στρέφονται στην αγορά χρέους που έχει εκδοθεί στην Ευρώπη προσδοκώντας υψηλότερες αποδόσεις. Πρόκειται για στοίχημα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τη ρευστότητα και έτσι τη ζήτηση στην αγορά για χρέη με χαμηλότερες αξιολογήσεις.

«Προσπαθούμε να εκμεταλλευθούμε την απαισιοδοξία που υπάρχει στην Ευρώπη», είπε ο Χέρμπερτ, προσθέτοντας: «Είδαμε μια ευκαιρία σαν αυτήν που είδαμε στις ΗΠΑ μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση».

 

Η Legg Mason άρχισε να αγοράζει πακέτα με ευρωπαϊκά στεγαστικά δάνεια τον Ιανουάριο. Οι αγορές έγιναν από τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες ήθελαν να μειώσουν τις συμμετοχές τους σε επισφαλή δάνεια, πρόσθεσε ο Χέρμπερτ.
 

Της Lisa Abramowicz Bloomberg News από ΤΑ ΝΕΑ