Με τις ευλογίες του Σεραφείμ το νέο κόμμα του Μπαλτάκου

Στον Ελληνικό Συναγερμό, το κόμμα που ίδρυσε ο στρατάρχης Αλέξανδρος Παπάγος το 1951, φιλοδοξεί να παραπέμπει η νέα παράταξη του Παναγιώτη Μπαλτάκου.

 

Το νεοπαγές κόμμα του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου θα ονομαστεί Ριζοσπαστικός Εθνικός Συναγερμός (ΡΙΖΕΣ), θυμίζοντας το κόμμα που κυριάρχησε στην πολιτική ζωή του τόπου από την ίδρυσή του έως το 1955, όταν διαλύθηκε για να ενσωματωθεί εν πολλοίς στην ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή Αρχηγός του κόμματος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορία της «κυριακάτικης δημοκρατίας», δεν θα είναι ο ίδιος ο κ. Μπαλτάκος, αλλά κάποιος απόστρατος ανώτατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων, το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί στης αρχές του νέου έτους.

 

Τότε περίπου προσδιορίζεται και η επίσημη ίδρυση του Συναγερμού, με την κατάθεση του καταστατικού του στον Άρειο Πάγο. Το καταστατικό, όπως υποστηρίζουν άνθρωποι που έχουν ήδη στελεχώσει την παράταξη, θα συνοδεύεται από 200 υπογραφές, στην πλειονότητα τους άνθρωποι της Εκκλησίας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Την ευλογία του στην ιδεολογική διακήρυξη έχει δώσει, όπως λένε οι ίδιες πηγές, και ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, αλλά και άλλοι ιεράρχες, χωρίς όμως να έχουν κάποια κομματική εμπλοκή «Είναι χρέος μας να κατέβουμε στις εθνικές εκλογές και να εμποδίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα και να κυβερνήσει» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνομιλητές του ο κ. Μπαλτάκος.

 

Ο 60χρονος δικηγόρος παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας τον περασμένο Απρίλιο και έκτοτε συνομιλεί καθημερινά με στελέχη της Εκκλησίας και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και με ακόμα  πολλούς πολίτες, διαπιστώνοντας την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου κόμματος με καθαρά δεξιό προσανατολισμό ενός κόμματος που να έχει αρχές και αξίες όπως η Ορθοδοξία, η πατρίδα, που να υποστηρίζει ότι πρέπει να τελειώνουμε με τα Μνημόνια. Η κύρια εκλογική στόχευση του Συναγερμού θα είναι πρώην ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, που την έχουν εγκαταλείψει τα τελευταία χρόνια, στρεφόμενοι δεξιότερα.

«Στις τελευταίες ευρωεκλογές η Χρυσή Αυγή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο ΛΑΟΣ συγκέντρωσαν αθροιστικά 16,5%» υπενθυμίζει ο κ. Μπαλτάκος, δείχνοντας έτσι και τη βασική «δεξαμενή» από την οποία ευελπιστεί να αντλήσει ψήφους. Ο μοναδικός εν ενεργεία πολιτικός που θα βρίσκεται στις τάξεις του κόμματος θα είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής και γνωστός ποινικολόγος Βασίλης Καπερνάρος.

 

Στο γραφείο του πρώην βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στεγάζεται προς το παρόν ο Ριζοσπαστικός Εθνικός Συναγερμός, μέχρι να βρεθεί μόνιμη στέγη, πάντα μέσα στο πλαίσιο των στενών οικονομικών δυνατοτήτων του νέου κόμματος. Ο επίσης ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Ζώης, αν και είναι τακτικός συνομιλητής του κ. Μπαλτάκου, δεν θα συμμετέχει -προς το παρόν τουλάχιστον- στο εγχείρημα του Λάκωνα πολιτικού.

 

Μέσα από τις συνομιλίες και τις επαφές που είχε τους τελευταίους μήνες, ο κ. Μπαλτάκος βρήκε αρκετούς πρόθυμους να μπουν στην πρώτη γραμμή της πολιτικής μάχης, μέσα από τις τάξεις του νέου κόμματος ΡΙΖΕΣ Η επίσημη παρουσίαση αναμένεται να γίνει με συνέντευξη Τύπου τον Ιανουάριο και ο ηγετικός πυρήνας θα αποτελείται από 12 άτομα, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εκπροσωπούνται όλοι οι κλάδοι των στρατιωτικών (Στρατός Ξηράς, Πολεμική Αεροπορία, Πολεμικό Ναυτικό), η Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή αλλά και πρόσωπα-έκπληξη.

 

Από τον Νίκο Ελευθερόγλου από dimokratianews