Οταν ένα κράτος είναι ανεξάρτητο, αντιδρά, αλλιώς υποτάσσεται!

Τα δικαιώματα που ισοπεδώνονται και η απόλυτη φτώχεια που έρχεται αποτελεί τον άξονα των μέτρων των μνημονιακών κυβερνήσεων στην Ελλάδα κατ’ εντολή των Γερμανών υποτιθέμενων δανειστών μας και των υπόλοιπων κερδοσκόπων που θησαυρίζουν στην πλάτη των Ελλήνων, αλλά οι ηγεσίες κάποιων άλλων λαών, επίσης ταλαιπωρημένων από το ευρώ, αντιστέκονται, έστω και για τα προσχήματα. 

Γάλλοι και ιταλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι αντέδρασαν οργισμένα στις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, η οποία κάλεσε μέσα από τη συνέντευξή της στην εφημερίδα Die Welt τις δύο κυβερνήσεις να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για τη δημοσιονομική τους προσαρμογή, κρίνοντας τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που προγραμματίζονται «ανεπαρκείς».

«Τις μεταρρυθμίσεις τις κάνουμε στη Γαλλία όχι για να ευχαριστήσουμε τον έναν ή τον άλλον Ευρωπαίο ηγέτη, αλλά διότι είναι αναγκαίο για τη Γαλλία», απάντησε την Κυριακή το βράδυ ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Ο ίδιος βρήκε την αφορμή για να αναδείξει τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γερμανία και ο μεγάλος κυβερνητικός συνασπισμός της Χριστιανοδημοκρατών κιαι Σοσιαλδημοκρατών επιχειρεί να κρύψει κάτω από το χαλί. Ο Σαπέν υποστήριξε ότι η Γερμανία έχει τα δικά της προβλήματα, από τους διαλυμένους δρόμους μέχρι την υπογεννητικότητα.

«Στη Γερμανία, ο πληθυσμός μειώνεται κάθε χρόνο. Σε 10 ή 20 χρόνια, εξαιτίας αυτού, θα είμαστε σε καλύτερη θέση. Η Γερμανία είναι τώρα σε καλύτερη θέση εξαιτίας των μεταρρυθμίσεων που εφάρμοσε πριν από δέκα χρόνια», πρόσθεσε. 

«Η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει ποτέ επιτρέψει στον εαυτό της να κάνει υποδείξεις προς μία χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ζητούμε από τη Γερμανία να επιδείξει τον ίδιο σεβασμό», δήλωσε ο Σάντρο Γκότζι, ο ιταλός υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. 

«Ισως η καγκελάριος Μέρκελ θα πρέπει να επικεντρωθεί στην εσωτερική ζήτηση στη Γερμανία, στην έλλειψη επενδύσεων ή στις ανισορροπίες του ισοζυγίου πληρωμών. Αυτό θα ήταν μία σημαντική συμβολή που η Ευρώπη περιμένει εδώ και πολύ καιρό από τη Γερμανία να έχει, και αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής», πρόσθεσε.

 

Η αντίδραση των ηγεσιών της Γαλλίας και της Ιταλίας αναδεικνύει επιτέλους έναν νέο πόλο ως αντίβαρο στην πολιτική «Οικονομικής Κατοχής που επιχειρεί να εφαρμόσει η γερμανική κυβέρνηση στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ευρωζώνης μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ευρώ.

 

Η πιο πιστή ηγεσία στην ΕΕ που ικανοποιεί απολύτως και χωρίς κανένα ενδοιασμό όσα απαιτεί η Γερμανία -μέσω της τρόικας- αυτή τη στιγμή είναι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που δεν αντιδρά, αλλά αντίθετα «διαπραγματεύεται», ενώ γνωρίζουμε σαφώς ότι στο παρασκήνιο δεν αποκλείεται οι εν Ελλάδι ηγέτες να επιδιώκουν να επιβάλλουν ακόμη πιο σκληρά μέτρα σε βάρος της κοινωνίας από εκείνα που απαιτούν οι «δανειστές» ώστε η διεφθαρμένη ελίτ της χώρας να μην πληρώσει τίποτα και να φορτωθεί όλο το βάρος το φτωχότερο και μεσαίας οικονομικής κατάστασης νοικοκυριό. 

 

Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης που υποτίθεται ότι είναι υπεύθυνη, αλλά έιναι απολύτως ανεύθυνη απέναντι στους Ελληνες που υπερφορολογεί και υπερχρεώνει μέσω των τραπεζών με στόχο την πλήρη οικονομική καταστροφή τους είναι ένα παράδειγμα προς αποφυγή παγκοσμίως. 

 

Οι σημερινοί Κουίσλινγκ και Βισί που υποτίθεται ότι ασκούν δημοκρατικά την εξουσία, παραβιάζουν το νόμο, αλλάζοντας τον παράτυπα, αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη, ξερνάνε προπαγάνδα για να χρυσώσουν το χάπι των μέτρωνμ καταστροφής της Ελληνίδας και του Ελληνα και κυνηγάνε με διάφορους τρόπους όλους όσους ορθώνουν το ανάστημά τους για να διαμαρτυρηθούν για αυτή την κατάσταση και να ανατρέψουν αυτή τη διεφθαρμένη εξουσία. 

 

Οι συνεργάσιμοι πολιτικοί, οι συνεργάσιμοι βουλευτές και η συνεργάσιμη εξουσία αποτελούν το ζητούμενο και όχι οι συνεργάσιμοι πολίτες.

 

Αρκετά μας πήρε η διεφθαρμένη εξουσία, που ευθύνεται αποκλειστικά για τους χιλιάδες άνθρωπους που αυτοκτόνησαν επειδή αφού η ελίτ, για να επιβιώσει η ίδια, τους πέταξε στο περιθώριο μέσω απολύσεων και πλήρους καταπάτησης των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους, όπως στην αξιοπρεπή εργασία, τους στέρησε το δικαίωμα να ονειρεύονται και να ελπίζουν. 

  

danioliptes.gr