Ιδού ποιοι μας αποχαιρετούν (άραγε και την εξουσία;)! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Η απερχόμενη κυβέρνηση μας αποχαιρετά χωρίς καημό αλλά αποχαιρετά και την εξουσία με πολύ πόνο και αυτό αποτυπώνεται στα φλας των φωτογραφικών φακών των φωτορεπόρτερ που καλύπτουν το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ. 

 

Πρωθυπουργός σε ώρα πανικού ή σε ώρα σιέστας; Πολιτικοί σε στιγμές πολιτισμένες ή σε στιγμές πυγμαχίας; Αφήνουν πίσω τους καμμένη γη, οι υπηρέτες των κερδοσκόπων και των συμφερόντων της παρασιτικής ελίτ της χώρας μας και το φωτορεπορτάζ κατα τη διάρκεια της αποχώρησής τους -αν και δεν έφυγαν ακόμη- από την εξουσία είναι πλούσιο. 

Οι φωτογραφίες του Μάριου Λωλού και άλλων φωτορεπόρτερ δίνουν καθαρά την εικόνα μιας εξουσίας των λίγων υπό κατάρρευση.

 

Πολιτικοί λίγο πριν βάλουν γάντια και αρχίσουν την πυγμαχία ή καλύτερα την ελληνορωμαϊκή πάλη!

 

Ο μορφασμός απογοήτευσης σε όλο του το μεγαλείο ή κάποιο άλλο «σφίξιμο» στο πρόσωπο του απερχόμενου πρωθυπουργού και ο υπουργός Οικονομικών πανέτοιμος για παν ενδεχόμενο!.

 

Μην είναι ο απερχόμενος πρωθυπουργός ματιασμένος; Μη τον καταράστηκαν με ξόρκια προηγούμενων αιώνων; Η μήπως βυθίζεται στην αγκαλιά του Μορφέα ελέω της κρισιμότητας της κατάστασης;

 

«Κύριε πρωθυπουργέ, κύριε πρωθυπουργέ ξυπνήστε, ξυπνήστε, χάνεται η ελπίδα;

 

Κι ο πρωθυπουργός εν αναμονή -δεν σας αποκαλύπτουμε ποιον από τους δύο εννοούμε- μετά από την κυβέρνηση αριστερής παρένθεσης θυμάται τις παλιές καλές εποχές κι αναπολεί, χαμένος στις σκέψεις του.  

 

Αχ, βαχ, ουαί υμίν…

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η τρίτη και τελευταία ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

 

Γιάννης κερνάει, Γιάννης θα πιεί πάλι και το Νέο Ετος, αλλά κι εμείς εδώ θα είμαστε για να το υπενθυμίζουμε!

 

danioliptes.gr