Συθέμελα καταποντίζεται το έκτρωμα των παρασίτων ή αργά αργά; Το βέβαιο είναι ότι ο συρφετός της πολιτικής σαπίλας άφησε πολλά αρνητικά ρεκόρ πίσω του.
Η αύξηση της αναζήτησης κάδων σκουπιδιών μπορεί να είναι και πολύ μεγαλύτερη, αν λάβουμε υπόψη τις έρευνες και τις εκθέσεις που πραγματοποιούνται κατά καιρούς.
Η πιο σημαντική από άποψη κύρους έκθεση είναι αυτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δείχνει ότι η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ουγγαρία είναι οι χώρες- μέλη της ΕΕ, όπου η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση στη διάρκεια της κρίσης.
Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση και τις κοινωνικές εξελίξεις το 2014, στην οποία επισημαίνεται ότι στις χώρες αυτές τα ποσοστά φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ήταν ήδη υψηλά πριν από την κρίση.
Στην Ελλάδα το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται στα όρια της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού αυξήθηκε από το 28,1% το 2008 σε 35,7% το 2013, ενώ η σοβαρή στέρηση βασικών αγαθών αυξήθηκε στη χώρα από το 11,2% το 2008, σε 20,3% το 2013.
Η μακροχρόνια ανεργία αυξήθηκε στην Ελλάδα από 3,7% το 2008 σε 18,6% το 2013 και το ποσοστό απασχόλησης στον οικονομικά ενεργά πληθυσμό (25-64 ετών) μειώθηκε την ίδια περίοδο από 61,9% σε 49,3%.
Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία τα ποσοστά μετάβασης από τη μερική απασχόληση σε μόνιμες θέσεις εργασίας ήταν από τα χαμηλότερα στην ΕΕ στη διάρκεια της κρίσης, ενώ στην Ελλάδα και την Πορτογαλία 25% των απασχολούμενων που εργάζονταν με καθεστώς μερικής απασχόλησης βρέθηκαν άνεργοι ή ανενεργοί τον επόμενο χρόνο.
Να συμπληρώσουμε ότι το ποσοστό της φτώχειας στην Ελλάδα -αν μετριέται κάτι τέτοιο- είναι πολύ μεγαλύτερο από τα ποσοστά ψήφων που θα συγκεντρώσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ στις εκλογές.
danioliptes.gr
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.