Δεν βάζουν στόμα μέσα τα παπαγαλάκια των τραπεζών

Τα παπαγαλάκια των κερδοσκόπων όχι μόνο δεν κλείνουν στόμα, αλλά αντίθετα σπέρνουν ακόμη προκλητικές εκθέσεις, όπως π.χ. η Moodys, αυτός ο οίκος αρπακτικών αναλυτών που αμείβονται αδρά από τις τράπεζες για να λειτουργούν ως δήθεν μοχλός πίεσης σε υποταγμένες στην τραπεζοκρατία κυβερνήσεις να πετάνε με τη σέσουλα λεφτά των φορολογούμενων που τόσο τα χρειάζονται οι λαοί στα θησαυροφυλάκια των τραπεζών. 

Η Moodys ανακοίνωσε ότι οι συστημικές τράπεζες στην Ελλάδα χρειάζονται 46 δισ. ευρώ για να αντέξουν. 

 

Να αντέξουν τί; Ο ελληνικός λαός πόσα δίσ. ευρώ χρειάζεται για να αντέξει; Οι Ελληνες δανειολήπτες που μόνο το κορμί τους δεν έδωσαν για τις τράπεζες πόσα πρέπει να πάρουν ως αποζημίωση από τράπεζες και κράτος για την πολιτική που επί πέντε χρόνια ακολούθησαν σε βάρος τους;

 

Πόσο υπολογίζονται οι ανθρώπινες ζωές από την Moodys και τις λοιπές εταιρίες αξιολόγησης οικονομικών θεμάτων, όπως η Standard and Poors;

 

Το μόνο βέβαιο είναι ότι αν λάβουμε υπόψη μας την αντίδραση στο ελληνικό χρηματιστήριο από το εκλογικό αποτέλεσμα, το φτύσιμο δηλαδή της προδοτικής πενταετούς μαύρης Οικονομικής Κατοχής της Ελλάδας που δυστυχώς δεν έχει σταματήσει ακόμη, οι μετοχές όλων πήγαν μια χαρά και δεν βρέθηκαν στον πάτο.

 

Ολων, πλην των τραπεζών και αυτό διότι ο ελληνικός λαός γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι για τη φτωχοποίησή του ευθύνονται τα μεγάλα κεφάλια των τραπεζών, τα πολιτικά τζάκια και οι διεφθαρμένοι πολιτικοί σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που επί χρόνια έφαγαν τεράστια ποσά  από τις θέσεις εξουσίας που κατέλαβαν και φυσικά οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες. 

 

Οι ένοχοι τα μαζεύουν για να γλιτώσουν

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι το πραγματικό ύψος των θαλασσοδανείων των τραπεζών στους ανθρώπους που τους έκαναν τις εξυπηρετήσεις τόσα και τόσα χρόνια με τα λεφτά του ελληνικού λαού. Πώς δηλαδή το χαράτσι που πλήρωσε η ηλικιωμένη συνταξιούχος αγρότισσα που ο Γιάννης Στουρνάρας ως υπουργός Οικονομικών της έκοψε πέντε ευρώ από την ήδη πενιχρή και μειωμένη σύνταξη κατέληξε στα ταμεία της τάδε συστημικής τράπεζας και εκείνη το δάνεισε φιλικά, άτοκα, στον τάδε διεφθαρμένο πολιτικό που της έκανε την εξυπηρέτηση να θεσπίσει νέους νόμους για να επιτρέψει στην τράπεζα να συνεχίσει να καταβροχθίζει τα σπίτια και άλλα περιουσιακά στοιχεία υπερχρεωμένων δανειοληπτών. 

 

Αλήθεια, αυτός ο φαύλος κύκλος κυκλοφορίας του χρήματος στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια με αυτούς τους τόσο διεφθαρμένους πολιτικούς πότε επιτέλους θα αποκαλυφθεί;

 

Ερχονται στοιχεία για τακτοποιήσεις προσωπικών δανείων τ. στελεχών της κυβέρνησης, σε συνεργασία με συστημικές τραπεζες όπου τα διατηρούσαν. Στην πλάτη του Έλληνα φορολογουμένου φυσικά, που καλείται να καλύψει τις τρύπες των τραπεζών που προκλήθηκαν απο τα πρωτοφανή σκάνδαλα.

 

Οι υποθέσεις ειναι τουλάχιστον εξοργιστικες: Ενώ βουλευτες και υπουργοί δεν υπέστησαν καμμιά σοβαρη μείωση στις αποδοχές τους, που να δικαιολογεί την οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του δανείου τους, υπάρχουν περιπτώσεις που είχαν κούρεμα δόσης σε ποσοστά… ανέργου!

 

Και δεν μιλάμε για δανεια κάλυψης κάποιας επείγουσας ανάγκης, αλλά δανεια που έγιναν πολυτελείς βίλες κλπ.

 

Επίσης, μεγαλο σκανδαλο υπάρχει στην υπαγωγή στο άρθρο ’99 μεγάλου «εθνικού ενοικιαστή» με στενές σχεσεις με τη ΝΔ του Σαμαρά, όπου φέρεται να αναδιαρθρώθηκαν κάποιες εκατοντάδες εκατομμυρια ευρώ.

 

Αναμένεται η αντίδραση του κυρίου Στουρνάρα, όταν του ζητηθούν τα στοιχεια για τα πολιτικά πρόσωπα. Πάντως, θυμόμαστε καλά ότι στη λίστα Λαγκάρντ είχε κάνει θαύματα, εξαφανίζοντάς την και αγνοώντας την κατόπιν. 

 

Αναλογιστείτε όμως, αυτοι που καταριούνται όσους τολμούν να μιλήσουν για αναδιάρθρωση του δημοσιου χρέους, έτρεξαν να αναδιαρθρώσουν τα προσωπικά τους δάνεια και να σώσουν τα τομάρια τους. Για την πατρίδα, ουτε δεκάρα…

 

Ολοι αδημονούμε για την τιμωρία όσων συμμετείχαν στη διάπραξη οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος της χώρας μας. 

 

Ομως, θα πρέπει πρώτα να γίνει γνωστό πώς λειτούργησαν και λειτουργούν οι ένοχοι της Οικονομικής Κατοχής της Ελλάδας.

 

Συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρθηκαν οι ένοικοι του Μέγαρου Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, επικρίθηκε έντονα από το καραμανλικό στρατόπεδο διότι ούτε καν δέχθηκε να παραδώσει καθήκοντα στον Τσίπρα, ίσως επειδή φοβάται μη τυχόν βρεθεί πίσω από τη φυλακή για τα οικονομικά εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος του ελληνικού λαού ενώ από το Μέγαρο Μαξίμου οι ένοικοι σήκωσαν τα πάντα μέχρι και τα σαπούνια και τα ρολά υγείας. Τόσο μεγάλη ήταν η βουλιμία τους να καταβροχθίσουν οτιδήποτε άρπαξαν από τον ελληνικό λαό επιβάλλοντας αυτή την καταστροφική πολιτική σε βάρος του. 

 

 

danioliptes.gr