Να υπηρετήσει η νέα κυβέρνηση το συμφέρον ενός αγανακτισμένου από τη διαφθορά σε βάρος του λαού

Ο λαός καλείται να πιέσει από τη βάση του, από τα κάτω, από τους αδύναμους κοινωνικά και ασθενέστερους οικονομικά πολίτες, τη νέα κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο, να υπηρετήσει το συμφέρον του και το συμφέρον του είναι να τερματιστεί η διαφθορά, η σήψη που άφησαν κληρονομιά οι εκάστοτε μνημονιακές κυβερνήσεις, επιδιώκοντας να ρίξουν ταφόπλακα στην ελπίδα και τα όνειρά του για μια αξιοπρεπή ζωή με πλήρη δικαιώματα απέναντι σε τράπεζες και σχέσεις με κράτος. 

 

Για να συμβεί αυτό οι σαρωτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν με γνώμονα να τερματιστούν όσα βασανιστήρια επέβαλαν οι εκάστοτε μνημονιακές κυβερνήσεις που υπηρετούσαν την Οικονομική Χούντα σε βάρος της Ελλάδας.

 

Το Σύνταγμα της Ελλάδας και οι δικαστικές τελεσίδικες αποφάσεις περί αντισυνταγματικότητας όλων των Μνημονίων αλλά και των μέτρων που επέβαλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις με άλλοθι το εξωτερικό χρέος στην πλάτη των άνεργων, των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. 

 

Η άμεση και παραδειγματική τιμωρία όσων διέπραξαν οικονομικά εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού λαού προϋποθέτει τον τερματισμό της τραπεζοκρατίας, του θαλασσοδανεισμού, της συγκέντρωσης χρημάτος από τους μη έχοντες προς τους έχοντες και μόνο για τους έχοντες που ίσχυε και δυστυχώς ισχύει μέχρι σήμερα. 

 

«Η πίεση προς την κυβέρνηση πρέπει να αυξηθεί από τον κόσμο, από τα κάτω και όχι μόνο τα μεγάλα συμφέροντα να έχουν πρόσβαση στην κυβέρνηση», δήλωσε σχετικά μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Δημήτρης Καζάκης, ο οικονομολόγος που από αρχής καταδίκασε κάθε πολιτική λιτότητας σε βάρος των οικονομικά ασθενέστερων και από τις πλατείας των Αγανακτισμένων στον ραδιοφωνικό σταθμό του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, www.radio1d.gr

 

Η νίκη του λαού στην κάλπη πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη και όχι στα λόγια, προσθέτουμε εμείς. 

 

Αν αυτό σημαίνει να τους ταράξουμε στη νομιμότητα, καλώς να συμβεί. Αλλά όχι επιλεκτικά και όχι σε μια προσπάθεια να μη θιγούν τα μεγάλα συμφέροντα, να μη θιγεί η οικονομική ολιγαρχία και να μη θιγεί η αδηφάγα τραπεζοκρατία. 

 

Επομένως, οι τράπεζες πρέπει να είναι συνεργάσιμες προς τους Ελληνες και όχι το αντίθετο. Οι εγχώριες και όχι μόνο τράπεζες πρέπει να τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους και επομένως θα πρέπει να τερματιστεί η άκυρη, παράνομη και καταχρηστική τοκογλυφική πρακτική τους σε όλες τις σχέσεις τους με τους δανειολήπτες, συμπεριλαμβανομένων όλων των δανείων που υπογράφτηκαν και θα υπογραφούν στο μέλλον. 

 

danioliptes.gr