Ολα καλά με τις εκατό δόσεις και αν οφείλεις εκατό ευρώ δώσε πενήντα, κι αν οφείλεις τα μαλλιοκέφαλά σου δώσε τα μισά, αλλά αυτοί που πλήρωναν κανονικά τους φόρους τους μέχρι τώρα ήταν κορόιδα; Γιατί δεν επιβραβεύονται αυτοί, Και τί θα γίενι με τους μπαταχτσήδες; Θα τη βγάλουν λάδι;

Ολα αυτά τα ερωτηματικά ταλανίζουν και εμάς ως Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος. Οι ρυθμίσεις των εκατό δόσεων αξιολογείται από εδώ και από εκεί θετικά ενώ στην ουσία αφήνονται ατιμώρητοι όλοι οι μεγαλομπαταχτσήδες του Δημοσίου, εκείνοι που πραγματικά ρούφηξαν το μεδούλι του κοσμάκη, εκείνοι για τους οποίους εδώ και πολλά χρόνια λαμβάνονταν φορολογικές ρυθμίσεις με στόχο να πληρώνουν αυτοί, οι έχοντες και υπερέχοντες, αλλά να στερείται μέχρι και η ανάπηρη έφηβη το μισό από το αρχικό επίπεδο πρόνοιας και να μειωθεί η έτσι κι αλλιώς πενιχρή σύνταξη της ηλικιωμένης αγρότισσας που παλεύει να επιβιώσει μόνη χωρίς τον άνδρα της σε έναν κόσμο ολοένα και πιο εχθρικό για τις παλιές γενεές και μάλιστα χωρίς πρόσβαση σε δημόσια δωρεάν περίθαλψη.

 

Η κατάργηση των άδικων φόρων και των λοιπών χαρατσιών είναι το ζητούμενο και όχι η υπαγωγή των οφειλετών σε ρυθμίσεις για να εξοφλήσουν τα αντισυνταγματικά χαράτσια. 

 

Η ρήξη έπρεπε να έρθει για τους άδικους φόρους και για την επιβολή φορολόγησης για τους έχοντες, Golden boys, τραπεζίτες, οικονομική ολιγαρχία, εφοπλιστές, δραστηριότητες της Εκκλησίας που χρίζουν φορολόγησης -δεν είναι δυνατόν π.χ. την ώρα που είσαι άνεργος και δεν βρίσκεις δουλειά να βλέπεις Mercedes επί Mercedes να βγαίνουν από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης κάθε μεσημέρι και να γνωρίζεις ότι η Εκκλησία δεν πληρώνει φόρο για αυτές.

 

Επομένως χρειάζεται αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος. Ναι να πληρώνουν οι εφοπλιστές, οι Κροίσοι την κρίση και όχι οι πένητες. 

 

Δεν έχουν την ίδια λογική όλοι, βέβαια. Κάθε κλάδος αξιολογεί την κατάσταση από το δικό του μετερίζι. Για παράδειγμα, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παπδόπουλους, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε τις σχέσεις του με τη Νέα Δημοκρατία, χαρακτήρισε τη ρύθμιση των εκατό δόσεων σωσίβιο για τους οφειλέτες του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων, επισημαίνοντας ως τρωτό της ρύθμισης το ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη επιβράβευσης για τους συνεπείς φορολογούμενους.

 

«Δικαίως όλοι όσοι ήταν συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους, με υπερπροσπάθεια, αισθάνονται αδικημένοι καθώς δεν προβλέπεται το παραμικρό κίνητρο, ή κάποιας μορφής επιβράβευση» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας πάντως ότι η νέα ρύθμιση που παρουσιάστηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, είναι η πιο ελαστική και ελκυστική από όλες όσες έχουν προηγηθεί.

 

«Αναμφίβολα η απαλοιφή του ορίου του 1 εκατ. ευρώ, η ελάχιστη δόση των 20 ευρώ, η κατάργηση των κατασχέσεων των τραπεζικών λογαριασμών, η μείωση του επιτοκίου και η γενναία μείωση σε τόκους, προσαυξήσεις και πρόστιμα, αποτελούν θετικά στοιχεία της νέας ρύθμισης. Βέβαια δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι οι δανειστές μας είχαν φέρει πολλές αντιρρήσεις στην προγενέστερη ρύθμιση» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, καταλήγοντας ότι το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να εξετάσει και το ενδεχόμενο επιβράβευσης όλων όσων είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. 

 

danioliptes.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.