Οτι δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, λέει η παροιμία και πολύ φοβόμαστε ότι κάτι τέτοιο ισχύει για τους τραπεζίτες που διακαώς επιθυμούν να αντικατασταθούν από τους εφοριακούς σε ότι αφορά στα παρανόμως υπερτοκογλυφικά και συνεπώς ανεξόφλητα δάνεια. 

Προς το παρόν, η εφορία έχει αναλάβει τα «κόκκινα δάνεια» της ΑΤΕbank. Οταν ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος αναζητούσε ποιος έχει αναλάβει αυτά τα τυραννικά δάνεια διότι ταλαιπωρούν γενεές επί γενεών η Τράπεζα της Ελλάδας δεν είχε τί να του απαντήσει, διότι απλά με το κλείσιμο της ATEbank για χάρη της Πειραιώς και όσων κρύβονται πίσω από την Πειραιώς, πώς ήταν δυνατόν να υπάρχει δανειολήπτης όταν δεν υπάρχει δανειοδότης;

 

Τελικά, και επειδή η αλήθεια είναι σκληρή και πονάει με την τραπεζοκρατία, η απάντηση ήρθε μέσα από αγωνιστές δικηγόρους που μάχονται στο πλευρό των δανειοληπτών.

 

Από το 2013, αλλά φυσικά όλα τα ΜΜΕ το αποσιώπησαν, οι κληρονόμοι της περιουσίας ενός αγρότη που χρωστά χρήματα στην Αγροτική Τράπεζα  έπρεπε να εξοφλήσουν το αγροτικό δάνειο, όχι στην ΑΤΕbank που πλέον δεν υπήρχε, αλλά στην εφορία και στις κατα τόπους ΔΟΥ. 

 

Αυτό αποτελεί άραγε την κερκόπορτα ώστε μέσω του δημόσιου ενδιάμεσου φορέα, τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών να γίνουν κόκκινα δάνεια προς το κράτος και ο δανειολήπτης αντί να χρωστά σε υπερτοκογλύφους τραπεζίτες να χρωστά στον ίδιο του…τον εαυτό δηλαδή στο κράτος, το οποίο λειτουργεί με τα έσοδα από την υπερφορολόγηση; 

 

Η ΑΤΕ δεν μπορεί-να διεκδικήσει δικαστικά τα ληξιπρόθεσμα δάνεια των αγροτών (δεν το έχει κάνει σε κανέναν μέχρι τώρα και έτσι κάνει τα εξής ανήθικα και γελοία:

 

Τα ληξιπρόθεσμα Δάνεια ΑΔΑ (άτοκα δάνεια αγορών) και τα Δάνεια ΤΕΜΜΠΕ των αγροτών στην ΑΤΕ, που είναι εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο, η ΑΤΕ τα στέλνει στην εφορία, η οποία τα ζητάει πλέον από τους οφειλέτες αγρότες για λογαριασμό του «εγγυητή ελληνικού δημοσίου». Μάλιστα, για να εκφοβίσουν όλους τους αγρότες, η εφορία κάνει και μήνυση στους οφειλέτες για τις οφειλές τους αυτές στην ΑΤΕ και τελικά στην εφορία και οι αγρότες καταδικάζονται με ποινές 8-10 μήνες!….κι όλα αυτά γίνονται λόγω της ανικανότητας, αδιαφορίας κι άγνοιας των δικηγόρων των αγροτών, διότι όλες οι παραπάνω ενέργειες και πράξεις της ΑΤΕ και της εφορίας είναι παράνομες για τους εξής λόγους:

Το Δημόσιο, ως εγγυητής των παραπάνω δανείων έχει δικαίωμα να απαιτήσει από τους αγρότες τα κόκκινα δάνειά των στην ΑΤΕ (δια της εφορίας) ΜΟΝΟ εάν το Δημόσιο πληρώσει (εξοφλήσει) τα δάνεια αυτά στην ΑΤΕ, για λογαριασμό των αγροτών-δανειοληπτών κι αυτό όχι πάντα, αλλά κάτω από αυστηρές προυποθέσεις !(ΑΚ 858, 859). Επειδή το Δημόσιο δεν έχει εξοφλήσει τα δάνεια των αγροτών στην ΑΤΕ (θα ήταν ανέκδοτο εάν τα είχε πληρώσει), η ΑΤΕ παράνομα διαβιβάζει τις οφειλές των αγροτών στην Εφορία και η Εφορία παράνομα τα ζητάει από τους αγρότες και τα δικαστήρια εσφαλμένα καταδικάζουν τους αγρότες (η δικαιολογία των δικαστηρίων είναι ότι οι δικηγόροι δεν επικαλούνται τον νόμο στις δίκες αυτές!). 

 

Τι πρέπει να γίνει λοιπόν στις περιπτώσεις που η ΑΤΕ διαβιβάζει τα κόκκινα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου στην εφορία κι αυτή τα ζητάει από τους αγρότες και τους μηνύει?

 

Μόλις ο αγρότης-οφειλέτης πάρει την ειδοποίηση από την εφορία, ότι χρεώθηκε σε αυτήν με το δάνειό του που είχε στην ΑΤΕ, αμέσως πρέπει να καταθέσει ένσταση στην Εφορία, λέγοντας ότι δεν δέχεται την νομιμότητα του καταλογισμού του χρέους του αυτού στην εφορία επειδή το Δημόσιο δεν έχει πληρώσει το χρέος του στην ΑΤΕ. Και να καλέσει (προσεπίκληση) ταυτόχρονα στην συζήτηση της ένστασης αυτής με εξώδικο και το Δημόσιο (Υπουργείο Οικονομικών, Νίκης 5, Πλ. Συντάγματος, Αθήνα).

 

Ο Αγρότης μπορεί στην συνέχεια να παραπέμψει την υπόθεση στην δευτεροβάθμια επιτροπή της εφορίας, εάν η πρώτη του ένσταση απορριφθεί, ή να προσφύγει στα Διοικητικά δικαστήρια. Όσο εκκρεμεί η υπόθεσή του στα παραπάνω δικαστήρια, η εφορία δεν μπορεί να τον μηνύσει.
Αν όμως η εφορία, παρά τα παραπάνω, μηνύσει τους αγρότες για χρέη που είχασν στην ΑΤΕ με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, οι κατηγορούμενοι αγρότες πρέπει να ζητήσουν από τον εισαγγελέα να καλέσει στον δικαστήριο εκπρόσωπο του ελληνικού δημοσίου για να αποδείξει ότι πράγματι εξόφλησε τα δάνειά στων στην ΑΤΕ. Επειδή αυτό δεν έχει γίνει, οι αγρότες θα αθωωθούν. 
 

Το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο μέσω και του αντιμνημονιακού οικονομολόγου Δημήτρη Καζάκη. Οπως γράφει στο blog του, οι κληρονόμοι ενός αγρότη που απεβίωσε στο Αγρίνιο, καλούνται από την οικεία ΔΟΥ να πληρώσουν παλιό δάνειο από την ΑΤΕ ως οφειλή προς την εφορία. Σε άλλες πόλεις οι απαιτήσεις αυτές προς την εφορία έχουν οδηγήσει αγρότες που αδυνατούν να πληρώσουν στο εδώλιο για ποινικά μέτρα.

 

Θυμάστε όταν προικοδοτήθηκε το “καλό” ενεργητικό της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς; Τα κόκκινα δάνεια, δηλάδή τα παλιά δάνεια κυρίως των αγροτών που δεν εξυπηρετούνταν, έμειναν στην παλιά ΑΤΕ, η οποία χαρακτηρίστηκε “κακή” και τέθηκε υπό εκκαθάριση.

 

Μπορεί οι εκκαθαριστές να μην βρήκαν τις ατασθαλίες που επέτρεψαν να “εξαφανιστούν” τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ. Ούτε βέβαια τα θαλασσοδάνεια προς τα κόμματα.

 

Τα δάνεια όμως των αγροτών κυρίως της παλιάς ΑΤΕ που δεν εξυπηρετούνταν πέρασαν στις ΔΟΥ ως οφειλές προς την εφορία. Έτσι οι τοπικές ΔΟΥ άρχισαν να καλούν τους υπόχρεους να πληρώσουν, αλλιώς θα αντιμετωπιστούν ποινικά. Πολλοί αγρότες δεν θα αντιμετωπίσουν μόνο εξοντωτικές ποινές, αλλά και την πιθανότητα να χάσουν τη γη και τα περιουσιακά τους στοιχεία, γράφει ο κ. Καζάκης. .

 

Η κυβέρνηση δια στόματος Σταθάκη έχει προϊδεάσει ότι την ίδια τακτική θα ακολουθήσει για όλα τα κόκκινα δάνεια των συστημικών τραπεζών, δημιουργώντας έναν ειδικό δημόσιο φορές “διακανονισμού”.

Έτσι οι τραπεζίτες θα κρατήσουν το “μπον φιλέ” των δανείων, ενώ τα υπόλοιπα θα μετατραπούν σε οφειλές προς την εφορία. Αυτό σημαίνει ότι αν χρωστάς στην τράπεζα, θα σε διώκει το ίδιο το κράτος και θα σε φυλακίζει επειδή δεν χρωστάς πλέον στην τράπεζα, αλλά στο κράτος που με τα δικά σου λεφτά εξαγόρασε τα κόκκινα δάνεια και ανακεφαλαιοποίησε την τράπεζα. 

 

Αν αυτό δεν είναι τραπεζίτικη και ολιγαρχική αλητεία σε βάρος του ελληνικού λαού τότε τί είναι;

 

danoliptes.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.