Οταν δεν τιμωρείς τους τραπεζίτες και τους φίλους τους για τα οικονομικά εγκλήματα σε βάρος του λαού που υποτίθεται ότι εκπροσωπείς, θα πέσουν να σε φάνε! Αυτό η κυβέρνηση είτε δεν το έχει καταλάβει είτε το έχει καταλάβει καλά και άλλα μας λέει και άλλα κάνει!

 

Δεν εξηγείται αλλιώς ότι ενώ λέει ότι θα εκπληρώσει προεκλογικές υποσχέσεις της -μετά από 50 ημέρες στην εξουσία – ετοιμάζει μέτρα σε βάρος των πολιτών που κινούνται απόλυτα σε ότι ζητούν οι εκτελεστές του ελληνικού λαού και οι παραγγελιοδόχοι τους στην Ελλάδα (Σαμαράς, Θεοδωράκης, Μπόμπολας, Αλαφούζος, Βενιζέλος, Στουρνάρας, Σάλλας κ.α.) που αντι να βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα, συνεχίζουν να κυριαρχούν στην Ελλάδα δια του συστήματος νεποτισμού, οικογενειοκρατίας και φυσικά ολοκληρωτικής κεφαλαιοκρατικής μαφίας. 

 

«Φέρετρο» για τους δανειολήπτες

 

Την ώρα λοιπόν που στην μικρή πλην περήφανη Ισλανδία, οι κάτοικοι δια της κυβέρνησης δίνουν εντολή στις τράπεζες να είναι συνεργάσιμες μαζί τους κάθε τρεις και λίγο, στην Ελλάδα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο και η κυβέρνηση, αντί να κάνει ότι έκαναν και οι Ισλανδοί κυβερνώντες κάνει νάζια στους εκτελεστές του ελληνικού λαού, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια όσων την ψήφισαν πιστεύοντας στην ελπίδα για ρήξη και ανατροπή που τους πούλησε προεκλογικά.

 

Αντί η κυβέρνηση να στέλνει τελεσίγραφα στις τράπεζες που ανήκουν στο Λαό, όπως κιαι η περιουσία των τραπεζιτών, διότι την αποκτήσανε από τον λαό και με παρανομίες, υπακούει δια του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, σε ότι πει το delivery boy των δήθεν δανειστών που σήμερα κρατά σφιχτά το τιμόνι της ΤτΕ και πατά έναν έναν τους πολίτες αυτής της χώρας δίχως να λογοδοτήσει πουθενά. 

 

Ράβει ο Στουρνάρας το κοστούμι των νέων δανειολητπών που θα βρεθούν να χρωστούν τουλάχιστον μία δόση στην τράπεζα με ραβασάκια τον Ιούνιο μέσα από τον Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών που ουσιαστικά αποτελεί τον μεγαλύτερο βασανιστή του ελληνικού λαού μαζί με τον ΕΝΦΙΑ και άλλα χαράτσια που επιβλήθηκαν είτε μέσω εφορίας είτε μέσω άλλων δημοσίων οργανισμών στον λαό επί ακραιφνώς μνημονιακών κυβερνήσεων. 

 

Το κοστούμι αποτελεί τρόπον τινά ζουρλομανδύα. Ο δανειολήπτης δεν μπορεί να ξεφύγει παρά μένει χρεωμένος παρανόμως στην τράπεζα. Επιπλέον, οι τραπεζίτες πιέζουν τη Δικαιοσύνη δια της ηγεσίας της τα χαμηλότερα δικαστικά κλιμάκια να λαμβάνουν αποφάσεις σε βάρος των δανειοληπτών που καταφεύγουν στον νόμο 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ομαλή επιβολή του ενδιάμεσου δημόσιου φορέα που καθιστά το ιδιωτικό τραπεζικό δάνειο δημόσιο με αποζημίωση προς την τράπεζα από τον Ελληνα φορολογούμενο και κατάσχεση της περιουσίας και φυλάκιση του δανειολήπτη. Αυτό κι αν είναι φιλολαϊκό μέτρο, δεν νομίζετε; Λες και οι δανειολήπτες ευθύνονται για τα οικονομικά εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού λαού και όχι οι τραπεζίτες. 

 

Ουσιαστικά, πρόκειται για εκβιασμό των τραπεζιτών σε βάρος των δανειοληπτών με την κυβέρνηση να τηρεί σιγή ιχθύος και αντί να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του λαού να συνομιλεί αποκλειστικά με τους τραπεζίτες για το πρόβλημα των κόκκινων δανείων που στην πραγματικότητα είναι πρόβλημα αισχροκέρδειας και μάλιστα παράνομης εκ μέρους των τραπεζιτών και σε βάρος των δανειοληπτών. 

 

Ειδικότερα και σύμφωνα με την εφημερίδα Finance Markets Voice με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, την οποία υπογράφει ο διοικητής,Γιάννης Στουρνάρας και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 31 Μαρτίου, μπαίνει σε εφαρμογή ο Κώδικας Δεοντολογίας για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων οφειλών, οπότε οι τράπεζες θα στείλουν γραπτές ειδοποιήσεις σε εκατομμύρια δανειολήπτες οι οποίοι έχουν καθυστερήσει να εξοφλήσουν την οφειλή τους τουλάχιστον σαράντα πέντε ημέρες πριν τις 30 Ιουνίου, δηλαδή έχουν «χάσει» κατ’ ελάχιστο μία δόση.

Η εν λόγω ειδοποίηση παρέχει προθεσμία 15 εργασίμων ημερών στον δανειολήπτη να ανταποκριθεί ως «συνεργάσιμος» και καλείται να υποβάλλει στην τράπεζα:

– εφόσον είναι φυσικό πρόσωπο, συμπληρωμένη την «Τυποποιημένη Κατάσταση Οικονομικής Πληροφόρησης», με όλα τα στοιχεία επικοινωνίας του, τα οικονομικά δεδομένα, τα περιουσιακά στοιχεία, τις ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης, τις υποχρεώσεις κλπ.

– εφόσον πρόκειται για νομικό πρόσωπο, τα στοιχεία τα οποία ζητούνται για την αξιολόγηση της βιωσιμότητας του, σύμφωνα με τη μεθοδολογία που το πιστωτικό ίδρυμα ακολουθεί για την αξιολόγηση αυτή.

Σημειώνεται πως αρχικά ο Κώδικας προέβλεπε πως η τράπεζα έχει υποχρέωση να ενημερώσει και να παράσχει την απαιτούμενη πληροφόρηση σε δανειολήπτη, εφόσον δάνειό του σημειώσει καθυστέρηση πέραν των 30 ημερών. Με την απόφαση δε του κ. Στουρνάρα το περιθώριο αυτό επεκτείνεται κατά 15 ημέρες.

Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης, θα αποστέλλεται εκ νέου εντός 15 ημερολογιακών ημερών (δηλαδή έως τις 15 Ιουλίου) νέα προειδοποιητική επιστολή. Αυτή θα αφορά ειδικά στις περιπτώσεις δανειοληπτών, των οποίων ο αποχαρακτηρισμός ως συνεργάσιμων μπορεί να έχει συνέπεια τον εκπληστηριασμό της κατοικίας που οι ίδιοι διαμένουν, με νομικές διαδικασίες που προτίθεται να κινήσει το ίδρυμα.

 

Φέρετρο και για τους εγγυητές δανείων

Από τις… ενημερωτικές επιστολές δεν εξαιρούνται οι εγγυητές. Όπως ορίζει ο Κώδικας Δεοντολογίας, η ειδοποίηση και ενημέρωση των εγγυητών γίνεται ταυτόχρονα με εκείνη του οφειλέτη, ώστε να μπορεί να συζητηθεί από κοινού η δυνατότητα συμφωνίας εναλλακτικού τρόπου ρύθμισης.

Η ΤτΕ έχει προχωρήσει και σε τυποποίηση των εναλλακτικών δυνατοτήτων ρύθμισης, κατηγοριοποιώντας τις σε τρεις πυλώνες: βραχυπρόθεσμες με ισχύ έως 2 χρόνια, μακροπρόθεσμων με διάρκεια άνω των 2 ετών και οριστικής διευθέτησης που προβλέπει εως και την οριστική ολική διαγραφή της οφειλής.

Ο Κώδικας Δεοντολογίας προβλέπει ότι εάν ο οφειλέτης δεν ανταποκριθεί στην πρόσκληση της τράπεζας ή δεν συμφωνήσει με την προτεινόμενη ρύθμιση, τότε η διαδικασία μπορεί να συνεχιστεί με τον εγγυητή.

Στην περίπτωση δε που ο εγγυητής είναι φυσικό πρόσωπο και η μη εκπλήρωση των υποχρεώσεών του μπορεί αν έχει ως συνέπεια να χάσει τη μοναδική του κατοικία, η τράπεζα του απευθύνει πρόσθετες ειδοποιήσεις σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κώδικα, ειδικά για τις περιπτώσεις αυτές.

Δεν αναφέρεται φυσικά ότι θα κατασχεθεί και η περιουσία του εγγυητή, αλλά με τράπεζες έχουμε να κάνουμε και είναι αυτονόητο ότι θα βάλουν στο μάτι και την περιουσία του εγγυητή! 

 

danioliptes.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.