Πώς γίνεται από τη μία να σκάνε τα κόκκινα δάνεια σωρηδόν και οι τραπεζίτες να προχωράνε ταυτόχρονα σε ρυθμίσεις-μαμούθ και όχι να κυνηγάνε με τις διαταγές πληρωμών ανα χείρας τους δανειολήπτες ομολογούμε ότι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε! Στο ίδιο site, δύο εντελώς διαφορετικά ρεπορτάζ, τραπεζίτες που αγωνιούν για την κεφαλαιακή επάρκεια ελέω χιονοστιβάδας κόκκινων δανείων και ταυτόχρονα απλόχερα να βάζουν το χέρι στην τσέπη των δανειοληπτών με ρυθμίσεις-μαμούθ!
Ο δολοφόνος, όταν θέλει να αποκρύψει το έγκλημά του, φροντίζει να σβήσει τα ίχνη του. Ο νόμος με την υπογραφή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, που παραχωρεί ασυλία στους τραπεζίτες για σκάνδαλα, στα οποία συμμετείχαν είναι ένας τρόπος να σβήνεις τα ίχνη σου.
Οι τραπεζίτες ανασκουμπώνουν τα μανίκια τους και με εντολή του ανθρώπου που τρόμαξε από μερικά κονφετί που σκόρπισε στον αέρα μια νεαρή ακτιβίστρια που παίρνει εντολή από τους άγνωστους σε εμάς κερδοσκόπους βασιλείς του κεφαλαίου κάνουν τα μαμούθ ρυθμίσεις ή τις ρυθμίσεις μαμούθ και βάζουν μπρος τα υποτιθέμενα μεγάλα μέσα, επικοινωνούν με τους δανειολήπτες. Δεν έχει σημασία πώς ; Λεφτά (για τις τράπεζες) υπάρχουν!
Ιδού ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα επικοινωνίας τραπεζικού υπαλλήλου-δανειολήπτη (ο υπάλληλος έχει λάβει εντολή να μην πιέσει τον δανειολήπτη για τον υπάρχον δάνειο αλλά να τον καλοπιάσει για να παγιδευτεί σε διακανονισμό με χειρότερους όρους πληρωμής από το προηγούμενο επίσης υπερτοκογλυφικό δάνειο).
– Ναι, καλησπέρα, είμαστε από τα μαμούθ, ε συγνώμη από την τράπεζα!
– Μάλιστα, δεν έχω να πληρώσω κύριέ μου!
– Μα, δεν σας πήραμε για αυτό! Θέλαμε να σας συγχαρούμε για το λαχείο που κερδίσατε πασχαλιάτικα.
– Εμπρός….ναι δεν σας ακούω….
– Ο λαχνός σας έτυχε. Κληρώθηκε διακανονισμός και μάλιστα με ευνοϊκές ρυθμίσεις. Ελάτε να εξαργυρώσετε, ε συγνώμη να τον παραλάβετε!
-Ποιο το μαμούθ;
– Οχι, τον διακανονισμό, μόνο να υπογράψετε και κάτι έγγραφα! Τελείως τυπικό θέμα είναι.
– Δε σφάξανε!
– Για Πάσχα; Α, κρίμα κι εσείς χορτοφάγος;
– Αναγκαστικά, εξαιτίας σας!
– Περάστε από το υποκάσταστημα μας να βάλουμε τις τζίφρες!
-Οτι πείτε, ότι πείτε, ότι πείτε, ότι πείτε (ακούγεται ηχογραφημένο μήνυμα στον τηλεφωνητή)
-Να σας γνωρίσουμε κι από κοντά. Η φωνή σας ακούγεται πολύ συμπαθητική από το τηλέφωνο!
-(Συνεχίζει ο τηλεφωνητής) ότι πείτε, ότι πείτε, ότι πείτε, ότι πείτε….
_Ναι, γεια σας και τα λέμε από κοντά (με νάζι)
– Οτι πείτε, ότι πείτε, ότι πείτε, ότι πείτε (τηλεφωνητής ξανά μανά).
Το ηθικόν δίδαγμα του τηλεφωνικού διαλόγου…
Αν έχετε ένα δάνειο, το οποιο έχετε ήδη αποπληρώσει, αλλά η τράπεζα σας λέει ότι χρωστάτε και το διπλάσιο από το αρχικό ποσό που είχατε δανειστεί, και σας καλεί να προσέλθετε στο υποκατάστημα για διακανονισμό ή ευνοϊκή ρύθμιση μην πανικοβάλεστε, μην ψάχνετε για μαχαίρια και καραμπίνες, πάρτε μια βαθιά ανάσα, κλείστε τα μάτια και πείτε ότι θέλετε στο τηλέφωνο αρκεί να είναι αρνητική η απάντηση.
Μην υπογράφετε τίποτα νέο που σας πασάρει η τράπεζα πέρα από την αρχική δανειακή σύμβαση. Αρκετά δεν σας μαδήσανε; Δεν σας έγινε μάθημα; Ο δολοφόνος όταν θέλει να κρύψει ότι είναι ο δολοφόνος, φροντίζει να σβήνει τα ίχνη του.
Ετσι και οι τράπεζες, όταν κοκκινίζουν τα δάνειά μας με τους άκυρους, παράνομους και καταχρηστικούς όρους στις αρχικές δανειακές συμβάσεις, για να μας πάρουν τα σπίτια, τα μαγαζιά και από πάνω μας λένε ότι τις χρωστάμε κι άλλα και ζητιανεύουν ρευστό από τους φορολογούμενους δια της εκάστοτε κυβερνήσεως-πιονιού τους, θέλουν τους δανειολήπτες όχι να τα βάλουν μαζί τους, αλλά να τους παγιδέψουν με διακανονισμούς, τους οποίους στα χαρτιά βαφτίζουν νέα δάνεια για να συνεχίσουν να μας έχουν στο χέρι. Τόσο απλά…
Επομένως, μην υπογράφετε τίποτα από τα χαρτιά που σας πασάρουν οι τράπεζες κι αν δεν μπορείτε άλλο να πληρώσετε τα υπερτοκογλυφικά δάνεια υπάρχει ο νόμος 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που θα σας προστατέψει.
danioliptes.gr
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.