Η κοροϊδία και η συνεχής παραπλάνηση των πολιτών με ψευδείς πληροφορίες τόσο γύρω από το ατομικό «χρέος» όσο και για το εθνικό «χρέος» αλλά στην ουσία για τη μεγάλη απάτη σε βάρος της Ελλάδας από ημεδαπούς και ξένους τραπεζίτες και λοιπούς κερδοσκόπους που βάλθηκαν να καταστρέψουν τον λαό και τη χώρα μας στάθηκε αφορμή για την παρέμβαση του συμβούλου του Συλλόγου μας, Γιώργου Διονυσάτου, σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή στην TV100.

 

Οι τραπεζίτες μέσω της καλολαδωμένης μηχανής προπαγάνδας τους στα συστημικά ΜΜΕ επιχειρούν να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο και να πείσουν τους πάντες ότι οι δανειολήπτες που δεν πληρώνουν κανονικά τις υπερτοκογλυφικές δόσεις που τους έχει χρεώσει η τράπεζα είναι λαμόγια και μόνο κακό κάνουν στη χώρα τους, καθώς τα φορτώνεται ο υπόλοιπος λαός. 

 

 

Την πλασματική αυτή εικόνα αντέκρουσε ο σύμβουλος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, Γιώργος Διονυσάτος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή εκπομπή. 

 

Στην ερώτηση για το σχόλιό του για την είδηση ότι η τράπεζα Πειραιώς χαρίζει δάνεια σε όσους υπαχθούν στον νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ο κ. Διονυσάτος απάντησε ότι ακούγεται ως πάρα πολύ καλό δώρο με τα κεφαλαία γράμματα, λειτουργεί επικοινωνιακά και αναδεικνύει υποτίθεται το κοινωνικό πρόσωπο της τράπεζας. . Θα πρέπει να δούμε όμως τα μικρά γράμματα που εκεί βρίσκεται η ουσία. Η προϋπόθεση λοιπόν της διαγραφής των χρεών έως 20.000 ευρώ είναι η υπαγωγή στον ν. 4320/2015. 

 

 

Στην ερώτηση πόσοι μπορούνν να υπαχθούν σύμφωνα με τα κριτήρια του νόμου και τί γίνεται με τους ανέργους του 2014, η απάντηση είναι ότι είναι περιορισμένος ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούν  να υπαχθούν στον νόμο.

 

Ουσιαστικά, ο νόμος είναι φωτογραφημένος για να παρέχεται οικονομική υποστήριξη από τον Ελληνα πολίτη στους αλλοδαπούς πρόσφυγες και μετανάστες που δεν έχουν κανένα έσοδο και κανένα περιουσιακό στοιχείο στην χώρα μας και δεν αγγίζει τους φτωχοποιημένους και μακροχρόνια φτωχούς Ελληνες και Ελληνίδες ή τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, διότι αν π.χ. στο όνομα ενός φτωχού είναι γραμμένο το διαμέρισμα ή το τάδε χωράφι συνολικής αξίας 90.000 ευρώ και άνω δεν υπάγεται στον νόμο. 

 

Κατα τον κ. Διονυσάτο και κατ’ επέκταση κατα τον Σύλλογο Δανειολητπών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλαδος χρειάζονται τροποποίηση των κριτηρίων του νόμου για να μπορούν να υπαχθούν και Ελληνες, αλλά βασικά θα πρέπει η τράπεζα να «χαρίσει», αφού έτσι ισχυρίζεται, τα δάνεια και στους πολίτες που έχουν υπαχθεί στον νόμο 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Στην ουσία, όμως ήδη οι τράπεζες έχουν πληρωθεί για τα κόκκινα όσο και για τα ενήμερα δάνεια από τους δανειολήπτες στο τετραπλάσιο και όσα τους έχουν φορτώσει επιπλέον είναι απλά συνέχεια του ήδη τοκογλυφικού τρόπου, με τον οποίο τον παγίδεψαν στην δανειοδότηση και στους ασύμφορους όρους αποπληρωμής του δανείου, για τους οποίους όμως ποτέ δεν τον ενημέρωσαν. 

 

 

«Καλοδεχούμενος κάθε νόμος και κάθε μέτρο υπέρ του λαού αρκεί να υπάγονται σε αυτόν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι που πραγματικά έχουν ανάγκη», δήλωσε σχετικά ο κ. Διονυσάτος. 

 

Στην ερώτηση περί κοινωνικού προσώπου των τραπεζών η απάντηση είναι απλή. Ο κατάλογος των οικονομικών εγκλημάτων των τραπεζιτών σε βάρος του ελληνικού λαού δεν έχει τέλος. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε πείσμα κάθε δικαίου, ακόμη και του δικαίου των τραπεζών, στην Ελλάδα οι συστημικές τράπεζες υπολογίζουν τους τόκους και τα πανωτόκια με βάση τις 365 ή τις 366 και όχι τις 360 ημέρες. 

 

Για παράδειγμα, ένας δανειολήπτης που έχει λάβειο δάνειο 150.000 ευρώ και πρέπει να το αποπληρώσει σε 15 χρόνια θα πληρώσει 17.500 επιπλέον μόνο ως προς το αρχικό κεφάλαιο με βάση τις 5-6 ημέρες λιγότερες που υπολογίζουν οι τραπεζίτες και όχι με βάση το έτος ως έχει 365 ή 366 ημέρες δηλαδή. Χώρια, οι τόκοι…

 

Ολα αυτά είναι πολύ σημαντικά πράγματα και θα πρέπει να τα μαθαίνει ο κόσμος, διαπίστωσε ο δημοσιογράφος. 

 

Δωδεκανήσου 10 Β στον 3ο όροφο είναι τα γραφεία του Συλλόγου Δανειοληπτών Βορείου Ελλάδος για όποιον θέλει να ενημερωθεί και να σωθεί, απάντησε ο εκπρόσωπός μας. 

 

Από το περιεχόμενο της συνέντευξης αποδεικνύεται ότι παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας παραμένει ανενημέρωτος πολύς κόσμος που είναι και κάπως αμέτοχος γύρω από το μνημόνιο και την αγυρτεία των τραπεζιτών και των φίλων της παρά τα όσα έχει υποστεί. 

 

Ελπίζουμε ότι η δημοσιογραφία θα αρχίσει να αλλάζει και θα αποκτήσει τον παλιό της χαρακτήρα, δηλαδή θα αποτελεί κοινωνικό λειτούργημα για το κοινό καλό και όχι πληρωμένη κονδυλοφορία με αναπάντεχα δυσάρεστα αποτελέσματα για και σε βάρος όλης της κοινωνίας.  

 

danioliptes.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.