Από την πίσω πόρτα η κυβέρνηση επιχειρεί να τα δώσει όλα στην τραπεζοκρατία. Πολυνομοσχέδιο-σκούπα που υποτίθεται ότι θέτει τη βάση για την ανακούφιση της κοινωνίας προβλέπει αλλαγή στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των τραπεζιτών με ολέθριες συνέπειες για κάθε πολίτη που έχει ακόμη το δικαίωμα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να υπερασπιστεί τον εαυτό του από την υπερχρέωση και την υπερφορολόγηση. 

 

Με άτιμο τρόπο, ουσιαστικά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιχειρεί να υπονομεύσει τον νόμο για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκιυριών, παραγκωνίζοντάς τον με αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που και η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να εφαρμόσει αλλά δεν τα κατάφερε εξαιτίας των πολυήμερων αγωνιστικών κινητοποιήσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και των χαμηλόβαθμων δικαστικών. Οι αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας οδηγούν σε δημόσιο ενδιάμεσο φορέα που θα λειτουργεί ως επίσημνη κρατική εισπρακτική εταιρία και θα υποχρεώνει από κοινού με τους τραπεζίτες να πληρώνει κάθε μήνα ένα ποσό κάθε δανειολήπτης στην τράπεζα, αναγνωρίζοντας όλη την υπερτοκογλυφία και όλη την παρανομία τους σε ότι αφορά στον υπολογισμό του χρέους. 

 

Μέτρα κατά δανειοληπτών

Υποτίθεται ότι με το πολυνομοσχέδιο-σκούπα, που έρχεται να προστεθεί σε μέτρα που δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα για την κοινωνία, όπως οι ωφέλειες προς τους αλλοδαπούς κυρίως και όχι γενικά στους άπορους για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και στην απόδοση των διαθεσίμων χρημάτων από το δημόσιο προς την Τράπεζα της Ελλάδας, η κυβέρνηση κάνει μια κίνηση καλής θέλησης για να υπάρξει έντιμος συμβιβασμός με τους δανειστές. 

 

Ομως, ουσιαστικά η κυβέρνηση κάνει ότι και οι κερδοσκόποι. Αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι μόνο πέντε συστημικές τράπεζες και τίποτα άλλο. Μεταξύ άλλων, εισάγει το ηλεκτρονικό χρήμα στην οικονομία με περιορισμό της συναλλαγής σε μετρητά στα εκατό ευρώ. 

 

Για τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, η κυβέρνηση κρατά κλειστά τα χαρτιά της αλλά θυμόμαστε πολύ καλά ότι ανάλογες αλλαγές έχουν σκοντάψει στην οργή της κοινωνίας, όπως αυτή εκφράστηκε από τους ίδιους τους δικηγόρους και δικαστικούς που ευτυχώς αντιλαμβάνονται ακόμη ποια είναι η κατάσταση στη χώρα και ποιος είναι ο θύτης και ποιο το θύμα. 

 

Στο πολυνομοσχέδιο αναφέρεται ότι προβλέπονται -υποτίθεται- αυξημένα εισοδηματικά κριτήρια, για την προστασία περισσότερων δανειοληπτών από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας δανειοληπτών για χρέη στις τράπεζες. Απο ότι μαθαίνουμε όμως τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι ψαλιδισμένα κατόπιν εντολής της τρόικας, γεγονός που σημαίνει ότι η προστασία περιορίζεται κι άλλο. Ηδη οι τράπεζες βγάζουν ανενόχλητες στο σφυρί τις πρώτες και μοναδικές κατοικίες δανειοληπτών, αλλά κανενός το αυτί δεν φαίνεται να ιδρώνει. Πάντως, προστασία προς το παρόν δεν υπάρχει, πέρα από τον νόμο 3869/2010 για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.  

 

Το άρθρο του νομοσχεδίου τη μεταρρύθμιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας μαζί με μέτρα που δεν γνωρίζουμε αν θα φέρουν έσοδα για το κράτος, όπως η φορολόγηση διαφημίσεων στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, η αύξηση των εισιτηρίων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους Επίσης, φοιτητές θα λειτουργούν ως κατάσκοποι της εφορίας.

 

Οσο για τις φοροαπαλλαγές, όπως σε βουλευτές, σε τραπεζίτες, σε μεγαλοεπιχειρηματίες, σε εφοπλιστές, σε Εκκλησία, ούτε καν διανοείται να τις αγγίξει η κυβέρνηση! 

 

 Στόχος του πολυνομοσχεδίου είναι ο έντιμος συμβιβασμός με την τρόικα ενώ στην ουσία θα είναι άτιμος. 

 

Βρέξει χιονίσει αποικία χρέους η Ελλάδα για Ευρώπη-ΗΠΑ

 

Στο κάτω κάτω οι Ευρωπαίοι και οι ΗΠΑ λογίζουν πλέον ως Ελλάδα μόνο τις τράπεζες, καθώς ότι και να γίνει (χρεοκοπία, πιστωτικό γεγονός ή κάτι άλλο) η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις εγχώριες τράπεζες (ούτε λόγος να γίνεται για τον λαό). 

Η ΕΚΤ πιέζει την κυβέρνηση και κόβει και ράβει υπέρ της τραπεζοκρατίας και της εγχώριας ελίτ, επιδιώκοντας να συνεχιστεί αυτός ο φαύλος κύκλος παρασιτοκρατίας στη χώρα.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντί να λάβει μέτρα εξουδετέρωσης αυτού του φαύλου κύκλου λαμβάνει αποφάσεις ή μη αποφάσεις που συντηρούν αυτή την κατάσταση. 

 

Μπορεί να το κάνει υπό την πίεση των κερδοσκόπων. Μπορεί και όχι, αλλά πάντως το κάνει. Αυτό σημαίνει προδοσία των ονείρων για ελπίδα και αξιοπρέπεια που πρέσβευε και είχε ως κεντρικό σύνθημα προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Πόσο θα αντέξει ο ελληνικός λαός, αναρωτιόμαστε!

 

danioliptes,gr
 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.