Ποιος ευθύνεται για το αλαλούμ με το επιχειρείν στην Ελλάδα αν όχι εκείνοι που λαμβάνουν τις σχετικές αποφάσεις. Τί σόι νοικοκύρεμα συνέβη με το Μνημόνιο σε ότι αφορά στην πάταξη της γραφειοκρατίας, της υπερεισφοροκρατίας και της μαζικής μετακίνησης επιχειρηματιών με κεφάλαια και επιχειρήσεις; Αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις του Μνημονίου: Ελληνες να επενδύουν -και όχι μόνο να μεταναστεύουν μαζικά- στη Γερμανία!

 

Δεν φταίει μόνο το Μνημόνιο ή γενικά το κακό κράτος που συμπεριφέρεται με μπόλικη δόση σταλινισμού απέναντι σε όποιον θέλει να ανοίξει μια επιχείρηση στη χώρα. 

 

Φταίνε και οι σχέσεις που οι επιχειρηματίες που δεν έβγαλαν με τον ιδρώτα τα εκατομμύριά τους ή τα δισεκατομμύριά τους αναπτύξανε με τον υπόκοσμο, ο σφιχτός εναγκαλισμός τους με τη διαφθορά και το ξέπλυμα χρήματος.

 

Στην περίπτωση του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος κατέθεσε μήνυση κατά δημοσιογράφων που είχαν αποκαλύψει ότι μια από τις εταιρίες του εμπλέκεται σε λαθρεμπόριο καυσίμων, η αγάπη για την Ελλάδα φαίνεται ότι μειώνεται. Η άνοδος στην κυβέρνηση ενός κόμματος που δεν είχε κάποιες ιδιαίτερες σχέσεις με τον Μελισσανίδη ίσως ήταν και ένας από τους λόγους που θέλησε να έχει ένα σωσίβιο επιχειρηματικότητας και κερδοφορίας στο εξωτερικό.Για αυτό και όχι τυχαία επέλεξε τη Γερμανία και η εταιρία του έγινε η θυγατρική μιας αντίστοιχης εταιρίας που αναλαμβάνει να καθαρίσει τα απόνερα των πλοίων που μεταφέρουν εμπορεύματα και φημίζεται για την…προστασία του περιβάλλοντος. Ο «Τίγρης»,όπως αποκαλούν διάφοροι τον Μελισσανίδη, συμπεριλήφθηκε για το 2011, στη λίστα του Forbes, με τους πιο πλούσιους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, στη θέση 211.

 

 

Ακολουθεί τα βήματα άλλων Ελλήνων επιχειρηματιών που επενδύουν αλλού στην Ευρώπη και δη στη Γερμανία με πιο τρανταχτό παράδειγμα την περίπτωση της εφοπλίστριας Φράγκου που εξαγόρασε σαπιοκάραβα από μια χρεωμένη γερμανική ναυπηγική εταιρία σε γερμανική τράπεζα και πέτυχε κατ ‘αυτό τον τρόπο να σώσει τη γερμανική τράπεζα. Απλά το έκανε απευθείας και όχι όπως οι υπόλοιποι Ελληνες που διασώζουν το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα δια των εγχωρίων τραπεζών και του κράτους που είναι περιττό να γράψουμε τί σημαίνει σήμερα κράτος στην Ελλάδα.

 

Γιατί οι Ελληνες δεν επενδύουν εδώ στον τόπο τους; 

 

Οταν οι Ελληνες φεύγουν για να επενδύσουν στο εξωτερικό για ποιο λόγο οι ξένοι να επενδύσουν στην Ελλάδα; 

 

Γιατί δεν λήφθηκε ούτε ένα μέτρο για την τόνωση ή έστω τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας εδώ και τέσσερα χρόνια Μνημονίου;

 

Το παιχνίδι είναι στημένο, η τράπουλα μοιρασμένη και ότι συμβαίνει στοχεύει στη μετατροπή της Ελλάδας σε ξέφραγο αμπέλι για κάθε κερδοσκόπο.

 

Ο επαναπατρισμός κεφαλαίων και επιχειρήσεων θα βοηθούσε τον λαό να ανασάνει. Νέες θέσεις εργασίας, μεγαλύτερη διακίνηση χρήματος, ανάσα για την κατανάλωση γενικά μέτρα που θα συνέβαλαν στην άρση της οικονομικής δυσπραγίας της κοινωνίας.

 

Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: οι πολιτικοί κατόπιν εντολής των κερδοσκόπων εκτελούν καθημερινά όσους Ελληνες και Ελληνίδες έχουν χάσει κάθε ελπίδα να βρουν μια αξιοπρεπή εργασία που την αξίζουν και να εξασφαλίσουν τα γεράματά τους με μια σύνταξη επίσης αξιοπρεπή. 

 

Οι μικροί επιχειρηματίες δίνουν Γολγοθά για να αντέξουν και χάρη και σε αυτούς οι οικονομικές συνέπειες από τα πέντε χρόνια Μνημονίου είναι τουλάχιστον περιορισμένες σε σχέση με όσα θα μπορούσαν να μας συμβούν. Ομως, όσο ο χρόνος κυλά και η κατάσταση επιδεινώνεται οι μεγάλοι επιχειρηματίες που ήδη έχουν γυρίσει την πλάτη τους στην πατρίδα τους, από την οποία χόρτασαν χρήμα, επενδύουν αλλού όπως ο «Τίγρης» Μελισσανίδης ή η εφοπλίστρια Φράγκου. 

 

Που καιρός να ασχοληθούν με ανθρώπινες ζωές με παιδιά που ένα κράτος μαφιόζων τους στερεί το μέλλον για αρχή και κανείς δεν ξέρει που θα τραβήξει το σχοινί παρά μόνο στο πλέον ανησυχηττικό σενάριο, δηλαδή μιας αποικίας Χρέους που βρίσκεται στην Ευρώπη, έχει πάμφθηνο εργατικό δυναμικό ακαθορίστου εθνότητας και ιδανικό κλίμα για διακοπές όλο τον χρόνο. Η ακόμη χειρότερα μιας δουλοπαροικίας χρέους που αποτελεί και στρατόπεδο συγκέντρωσης και κυματοθραύστη όσων απελπισμένων ανθρώπων από την Ασία και την Αφρική ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη-φρούριο. 

 

danioliptes.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.