Μέχρι το τέλος της ζωής μας θα είμαστε αναγκασμένοι να φοράμε τις αλυσίδες του χρέους στις τράπεζες αν εφαρμοστεί η νέα ρύθμιση συνολικά για τα ανεξόφλητα δάνεια που προωθεί η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι θεσμοθετημένοι κερδοσκόποι με τα τσιράκια τους στην ελίτ και στην τραπεζοκρατία. Τη συμφωνήσανε άλλωστε πριν καν τη συζητήσουνε σήμερα στη συνάντηση Δραγασάκη-τραπεζιτών, κοροϊδεύοντας όλο τον ελληνικό λαό.
Διαβάζουμε στα παπαγαλάκια τους πριν καν ακόμη γίνει η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με τους τραπεζίτες ότι συμφωνήθηκε νέα ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια. Συμφωνήθηκε; Χωρίς κανέναν δανειολήπτη να βρίσκεται στο τραπέζι του δημοσίου διαλόγου;
Καταρχήν, δεν έγινε καμία δημόσια διαβούλευση από την κυβέρνηση για το θέμα και φυσικά κανείς εκεί στα υπουργεία δεν έκρινε σωστό ότι θα πρέπει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τους τραπεζίτες και εκπρόσωποι των δανειοληπτών, όπως ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος.
Αλήθεια, πότε καλέστηκε δανειολήπτης για να βρεθεί πολιτική λύση για το πρόβλημά του από οποιαδήποτε εξουσία στην Ελλάδα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια από την είσοδό της στην ευρωζώνη;
Η κυβέρνηση ανακοίνωσεότι ήρθε σε συνεννόηση με τους θεσμούς. Στην πραγματικότητα, οι θεσμοθετημένοι κερδοσκόποι επιβάλανε ότι θέλανε στην κυβέρνηση που τώρα συζητάει νέα προκρούστεια μέτρα με τους τραπεζίτες σε βάρος του λαού, εκτός και αν νομίζετε ότι η κυβέρνηση υπερασπίζεται τα δικαιώματα των δανειοληπτών.
Τί προβλέπεται και τί σημαίνει
Τέσσερις είναι οι άξονες της νέας ρύθμισης υπέρ των τραπεζών για να παγιδέψουν τους δανειολήπτες σε χρέωση μέχρι αποβίωσης.
-Επιτάχυνση της εκδίκασης των προσφυγών στον νόμο 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Πρόκειται για το καρότο της ρύθμισης. Εκδικάζονται νωρίτερα μεν οι προσφυγές, με τις τράπεζες να γνωρίζουν λίγο καλύτερα πλέον πώς να πετυχαίνουν να μην λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις στα Ειρηνοδικεία ανά την Ελλάδα υπέρ των δανειοληπτών, καθώς από την πίσω πόρτα λαμβάνονται μέτρα περιορισμού της εφαρμογής του νόμου και των ευεργετικών ιδιοτήττων του, ανώτατοι δικαστικοί που έχουν σχέσεις με τους τραπεζίτες πιέζουν τους ειρηνοδίκες να μην αποφασίζουν υπέρ των δανειοληπτών που πραγματικά δεν έχουν να πληρώσουν άλλο τους τοκογλύφους. Ο νόμος θα υφίσταται αλλά θα εφαρμόζεται πλέον πιο σπάνια και όχι υπέρ των δανειοληπτών όπως συμβαίνει σήμερα. Επομένως, διαστρεβλωμένη δικαιοσύνη σε ότι αφορά στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά μαγειρεύεται με τη νέα ρύθμιση.
-Ευνοϊκές ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων με βάση τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης των νοικοκυριών
Αυτό που ήθελαν διακαώς οι τραπεζίτες. Να παγιδεύσουν τον δανειολήπτη σε νέο διακανονισμό, δηλαδή να αναγνωρίσει καταρχήν την οφειλή του και να τον οδηγήσουν σαν αμνό στη σφαγή. Θα παραθέσει όλα τα οικονομικά στοιχεία του και οι τοκογλύφοι μαζί με τον άλλο μεγάλο τοκογλύφο που λέγεται κράτος θα αποφασίσουν -με ποια κριτήρια άραγε και τί ορίζεται ως δαπάνη διαβίωσης- αν πρέπει ή όχι να τον «ευνοήσουν».Η εύνοια θα είναι κάτι σαν τα χαρίσματα δανείων από την Πειραιώς σε όσους υπαχθούν στον νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ή σαν την κάρτα αλληλεγγύης της Εθνικής (πεινάς; φάε κάρτα!).
-Προστασία της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμούς με υποχρεωτική καταβολή ελάχιστης δόσης
Καταρχήν, την ώρα που γράφονται αυτές οι αράδες, εκατοντάδες συμπολίτες μας και σήμερα έμειναν άστεγοι καθώς τα σπίτια τους βγήκαν στο σφυρί από τις τράπεζες λόγω…των οφειλών τους. Αυτό συμβαίνει από την 1η Ιανουαρίου και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν το έχουν εμποδίσει παρά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που μας παραμύθιασε με ελπίδες, αξιοπρέπειες κι αλληλεγγύες.
Λογικό δεν είναι ότι δεν θα χάσει κανένας την κύρια κατοικία αν έστω πληρώνει μια ελάχιστη δόση προς την τράπεζα; Τί σόι ευεργετική ρύθμιση είναι αυτή για τον δανειολήπτη; Ευεργετική είναι μόνο για τον τραπεζίτη όπως και οι δήθεν ευνοϊκές ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων με βάση δαπάνες διαβίωσης,διότι αλυσοδένει με την μαύρη μπάλα του χρέους τον δανειολήπτη μέχρι το χρονικό διάστημα που εκείνη επιθυμεί.Ποιος θα αποφασίζει το όριο της ελάχιστης δόσης αν όχι η τράπεζα;
SOS: Το πιο επικίνδυνο με τις δύο παραπάνω ρυθμίσεις είναι ότι το κράτος και οι τράπεζες επιχειρούν με αυτό τον τρόπο να στερήσουν από τον πολίτη το δικαίωμα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να αποτινάξει τον ζυγό της τοκογλυφίας. Δεν έχει δικαίωμα να προσφύγει στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά όποιος υπαχθεί στη ρύθμιση για υποχρεωτική καταβολή ελάχιστης δόσης ή ρύθμισης στεγαστικού δανείου ανάλογα με τις δαπάνες διαβίωσης. Είναι έρμαιο των τραπεζιτών.
-Διαγραφές δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ρυθμίσεις με φορολογικά κίνητρα
Νόμος Δένδια, δηλαδή η μεγάλη απάτη. Κοροϊδία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στυγνή και κατάφωρη φέρνει η ρύθμιση των διαβόητων διαγραφών. Ξεκαθαρίζουμε μια και καλή δεν διαγράφουν κανένα δάνειο οι τράπεζες από κανέναν αφού προηγουμένως δεν πάρουν τα χρήματα που τους οφείλει. Εδώ θα βρει πεδίο δόξης λαμπρό ο δημόσιος ενδιάμεσος φορέας δηλαδή το κράτος όχι μόνο θα κυνηγά τον μικρομεσαίο επαγγελματία για οφειλές στο Δημόσιο αλλά και για οφειλές στις τράπεζες. Τα περί διαγραφών και ρυθμίσεων σε φορολογικά κίνητρα είναι απλώς λογια κενά χωρίς καμία πρακτική εφαρμογή, απλά και μόνο για να παραπλανηθούν οι δανειολήπτες και να πιστέψουν ότι όπως και η απάτη με τη ρύθμιση των εκατό δόσεων προς την εφορία για οφειλές στο Δημόσιο και έτσι να βουλιάξουν ακόμη πιο βαθιά στα δίχτυα των τοκογλύφων σε κράτος-τράπεζες.
danioliptes.gr
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.