Η Δικαιοσύνη, λέει, είναι τυφλή και ίση προς όλους. Μύθος, που καταρρίπτεται καθημερινά. Όχι μόνο από το γεγονός ότι ΠΟΤΕ, καμιά κυβέρνηση, δεν νομοθέτησε με το βλέμμα κυρίως στους λεγόμενους λεγόμενοι «μη προνομιούχους».

 

Ούτε μόνο από τις καθημερινές αποκαλύψεις για κάθε είδους «κυκλώματα» προστασίας των «μεγαλοσχημόνων» ή της πολιτικής κάστας αυτού του τόπου (βλ. απόφαση Ειδικού Δικαστηρίου για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τη λίστα Λαγκάρντ).
Η ανισότητα της Δικαιοσύνης απαντάται καθημερινά, ακόμη και στα πιο τυπικά, καθημερινά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την απονομή της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εταιρίας Δικαστικών Μελετών, κάθε πολίτης, καταβάλλει 309 ευρώ ανά υπόθεση, που φθάνει στα Δικαστήρια. ‘Ένα ποσό δυσθεώρητο κυριολεκτικά, πλέον, για ένα μέσο νοικοκυριό, αν λάβουμε υπόψη την εκτίναξη της ανεργίας, ή την καθίζηση των μισθών ειδικά στον ιδιωτικό τομέα.

Πολύ περισσότερο, βεβαίως, αν μιλάμε για την δικαστική προστασία δανειοληπτών και δη εκείνων που, για λόγους ανεξάρτητους της δικής τους θέλησης, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα λεγόμενα «κόκκινα» δάνειά τους προς τράπεζες.

Κι ακόμη περισσότερο, αν υπολογίσει κάποιος ότι σε περιπτώσεις αναβολών δίκης, τα έξοδα για την εκδίκαση μιας υπόθεσης «ανεβαίνουν» κι άλλο.

Προσέξτε, λοιπόν, το εξής παράλογο: για να μπορέσει π.χ. ένας δανειολήπτης, που δεν μπορεί να πληρώσει ούτε 50 ευρώ μιας δόσης δανείου, να προστατευτεί από τους ληστρικούς πλειστηριασμούς των τραπεζών, θα πρέπει να καταβάλει πολλαπλάσια ποσά για να τύχει δικαστικής προστασίας! Το πού θα τα βρει, βεβαίως, δεν απασχολεί την «ανεξάρτητη Δικαιοσύνη», ή , πολύ περισσότερο την Πολιτεία.

Κι αν, με το καλό, τα βρει, εκεί, βεβαίως, έχει να «αντιμετωπίσει» ένα νομικό πλαίσιο αστικών, ποινικών και δικονομικών διατάξεων και μια δικαστική πρακτική που σαφώς κλίνουν υπέρ των τραπεζών και εναντίον του δανειολήπτη. Κατάσταση που και σήμερα εξακολουθεί να ισχύει, παρά το γεγονός ότι, αν δεν το αντιληφθήκατε, εδώ και πέντε σχεδόν μήνες έχουμε «κυβέρνηση της Αριστεράς».

Μια κυβέρνηση που εξελέγη, μεταξύ άλλων, υποσχόμενη ότι θα καταργήσει την τραπεζοκρατία στην Ελλάδα και θα φέρει ουσιαστικές αλλαγές στο καθεστώς προστασίας δανειοληπτών και λοιπών αδυνάτων. Αλλά προς το παρόν, ακολουθεί την «πεπατημένη» των προκατόχων της….

 

danioliptes.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.