Ν’ ακουστεί και η δική μας φωνή στην Ευρώπη

Με ανοιχτή επιστολή προς την Dr. Urlike Guerot που έχει εξειδικευθεί στις Γαλλο-Γερμανικές και γενικότερα τις Ευρωπαϊκές Σχέσεις, ο Πρόεδρος του Κόμματος Ελλήνων Δανειοληπτών και του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας των Καταναλωτών Β. Ελλάδας, Χαράλαμπος Περβανάς, ζητά από τα όργανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιληφθούν ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, σχετικά με την προστασία των καταναλωτών.

 

Ο Χαράλαμπος Περβανάς εκπροσωπώντας δανειολήπτες που έχουν πέσει στην παγίδα παράνομων χρεών, έχει από τις 18.9.2014 καταθέσει αναφορά (αρ. 2071/2014) στην Επιτροπή Αναφορών της ΕΕ, κάνοντας λόγο για τα οικονομικά εγκλήματα των τραπεζών σε βάρος των Ελλήνων δανειοληπτών, οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο.

 

Παρά την ύπαρξη σαφών νομοθετικών διατάξεων, οι τράπεζες, εγχώριες και ξένες, οι οποίες λειτουργούν υποκαταστήματα στην Ελλάδα βάσει του ελληνικού δικαίου και πιστωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες αφήνονται να παρανομούν σε βάρος των καταναλωτών, χωρίς καμία παρέμβαση, συνθλίβοντας με τις παράνομες, ανήθικες και εξοντωτικές πρακτικές τους ακόμη περισσότερο ό,τι έχει απομείνει από τη μεσαία τάξη της χώρας μας.

 

Ενδεικτικά, η επιβολή εκ μέρους της τράπεζας να τοκίζει τις απαιτήσεις της με βάση έτος 360 ημερών, αντί 365 ημερών, ο δανειολήπτης επιβαρύνεται επιπλέον σε ποσοστό 1,3889%ημερησίως! Ο εκτοκισμός και ανατοκισμός των πάσης φύσεως εξόδων και προμηθειών και όχι των τόκων και μόνο, η επιβολή προμηθειών και εξόδων για την εκταμίευση των δανείων και η επιβολή ποινών προεξόφλησης δανείων , είναι λίγες μόνο από τις περιπτώσεις παράνομων πρακτικών των τραπεζών που επιβάλλονται δυνάμει καταχρηστικών και ως εκ τούτου παράνομων και απαγορευμένων γενικών όρων συναλλαγών.

 

Αξιότιμη κυρία Ulrike Guerot

 

Παραδεχτήκατε δημόσια όπως και ο κ Martin Schulz , ότι το πρόγραμμα διάσωσης της Ελληνικής οικονομίας από το ΔΝΤ , όσο και από την ΕΕ ήταν λάθος, ένα πρόγραμμα , το οποίο έριξε το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων στα βάθη της απελπισίας. Κι όμως κανένας πολιτικός είτε της ΕΕ , είτε του ΔΝΤ δεν έχει κάνει μέχρι τώρα κάποιες πρακτικά εφαρμόσιμες και βραχυπρόθεσμες προτάσεις  για την ανάκαμψη της οικονομίας μας και για την ανάκτηση της αξιοπρέπειάς μας. Θα θέλαμε να ακούσετε τη φωνή μας, να τη δυναμώσετε με το κύρος και την ευαισθησία που έχετε σε θέματα δημοκρατίας και ίσων ευκαιριών στην Ευρώπη των λαών και όχι των αριθμών.

 

WHO IS WHO

 

Η Ulrike Guerot είναι εξειδικευμένη σε θέματα ευρωπαϊκών σχέσεων και είναι ιδρύτρια και Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. 

 

Danioliptes.gr