“Το Eurogroup της Πέμπτης μπορεί να μην είναι το τελευταίο”

Στο άκαρπο Eurogroup και τις ολονύκτιες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες με στόχο να γεφυρωθούν οι διαφορές Ελλάδας – θεσμών, αναφέρεται σε εκτενές δημοσίευμά του το Reuters, κάνοντας λόγο για “τεράστια απώλεια εμπιστοσύνης” από τους Ευρωπαίους ΥΠΟΙΚ.

 

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου της ευρωζώνης “το αυριανό Erogroup μπορεί να μην είναι το τελευταίο”.  Ειδικότερα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η ίδια πηγή “Υπάρχει λιγότερη αισιοδοξία για συμφωνία τώρα από ότι πριν. Το αυριανό Eurogroup μπορεί να μην είναι το τελευταίο”.

 

Από την πλευρά του άλλος αξιωματούχος υπογράμμισε πως χωρίς μια συμφωνία μέχρι το Σάββατο που θα επιτρέψει την ψήφισή της από το γερμανικό κοινοβούλιο την Δευτέρα, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να λάβει τα χρήματα που χρειάζεται για την αποπληρωμή του ΔΝΤ την Τρίτη με κίνδυνο την χρεοκοπία της χώρας.

 

Σύμφωνα πάντα με το Reuters, τα βασικά σημεία διαφωνίας Ελλάδας και θεσμών είναι το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους που έχει απορριφθεί από πολλούς υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, καθώς και το μεταρρυθμιστικό μοντέλο του συνταξιοδοτικού συστήματος. 

 

Capital