Αυτό υποστήριξε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και Διαφάνειας     Δημήτρης   Παπαγγελόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

 

Χρήστου Καραγιαννίδη,  αναφέροντας ότι η δικογραφία για τα δάνεια της ΑΤΕ προς τα πολιτικά κόμματα μπήκε στο αρχείο, εξαιτίας της διάταξης του άρθρου 78 του ν.4146/2013, η οποία στην ουσία παρέχει ασυλία στους προέδρους, στα μέλη διοικητικών συμβουλίων και στα τραπεζικά στελέχη για μια κατηγορία δανείων. Τον νόμο αυτόν ψήφισε εν μέσω θυελλωδών αντιδράσεων η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Και σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός: «Και κατά την άποψή μου, η προαναφερθείσα διάταξη γι’ αυτό ψηφίστηκε».

 

Ο επερωτών βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τη δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων από τη συγκεκριμένη τράπεζα «σκάνδαλο». 

 

Ο κ. Παπαγελλόπουλος δεσμεύθηκε ότι «η σημερινή κυβέρνηση δεν πρόκειται να νομοθετήσει μέτρα που παρέχουν ασυλία σε οποιονδήποτε σαν τη διάταξη του άρθρου 78 του ν.4146/2013» και πρόσθεσε ότι η Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς ερευνά τα δάνεια της ΑΤΕ.

 

Υπενθύμισε ότι το ΠαΣοΚ και η ΝΔ είχαν λάβει 220 εκατομμύρια ευρώ και αναρωτήθηκε αν θα επιστραφούν ποτέ αυτά τα χρήματα διότι έτσι απαξιώνεται όλο το πολιτικό σύστημα. «Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν όλα τα κόμματα και όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί στο ίδιο τσουβάλι» είπε και ζήτησε να ξαναβγεί η υπόθεση από το αρχείο για να μπορέσει ο απλός πολίτης να νιώσει ότι σε ένα βαθμό όλοι επιμερίζονται αυτό το βάρος.

«Διάταξη που να επαναφέρει ποινικές διατάξεις που έχουν τεθεί στο αρχείο δεν μπορεί να υπάρξει», απάντησε το κυβερνητικό στέλεχος.

 

Ανακοίνωση από «Το Ποτάμι»

 

«Από την ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ.Παπαγγελόπουλου στην Ολομέλεια της Βουλής μάθαμε ότι η δικογραφία για τα δάνεια των κομμάτων, τέθηκε στο αρχείο. ‘Ενα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, που αφορά εκατοντάδες εκατομμύρια σε θαλασσοδάνεια κλείνει και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ή μάλλον  τη ζημιά θα την πληρώσουν πάλι οι ξεζουμισμένοι φορολογούμενοι. Κανείς δε φταίει, κανείς δεν τιμωρείται. Το παλιό πολιτικό σύστημα (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) μπορεί να διαφωνεί σε πολλά, ενώνεται όμως όταν είναι να προστατεύσει τον εαυτό του. Και μη χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ως άλλοθι ότι ψηφίστηκε σχετική διάταξη από την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Είχε όλο το χρόνο να την αλλάξει, πριν μπει η υπόθεση στο αρχείο, διάθεση όμως δεν είχε. Γιατί, όπως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά…κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει. Κατά τα άλλα κουνάμε το δάχτυλο στην κοινωνία και της ζητάμε κάθε μέρα και νέες στερήσεις».

 

TO BHMA

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.