Alpha Bank: Πάγωμα αποδοχών μέχρι και 31-12-2019 προβλέπει η νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση που υπεγράφη στην Alpha Bank

Ο σύλλογος των εργαζομένων και η τράπεζα συμφώνησαν σε τριετές πάγωμα αποδοχών, με επανεξέτασή τους τον Μάρτιο του 2018 συνεκτιμωμένων των επιδόσεων της Τράπεζας. Ταυτόχρονα συμφωνήθηκε η τροποποίηση άρθρων του Οργανισμού ώστε να διασφαλίζεται η συμμετοχή εκπροσώπων του Συλλόγου στα υπηρεσιακά συμβούλια της Τράπεζας. Διατηρούνται επίσης οι αποδοχές «ειδικών ρυθμίσεων» έως του ποσού των 1.800 ευρώ, ενώ από 1/8/2016 αυξάνεται η παροχή για βρεφονηπιακούς σταθμούς από 280 σε 320 ευρώ (140 για φύλαξη στο σπίτι). Το επίδομα τριτέκνων αυξάνεται από 120 σε 180 ευρώ.

Συμφωνήθηκε επίσης ένα νέο πρόγραμμα για υπαλλήλους και συνταξιούχους με δυσκολίες αποπληρωμής δανείων και καρτών. Η οφειλή θα διαχωρίζεται σε δύο μέρη, το πρώτο θα εξοφλείται σε τοκοχρεολυτικές δόσεις και οι όροι αποπληρωμής του δεύτερου θα εξετάζονται στη λήξη της περιόδου εξυπηρέτησης του πρώτου. Στο διάστημα αυτό το δεύτερο μισό των δανείων θα παραμένει παγωμένο.

Για ενήμερους λογαριασμούς υπαλλήλων και συνταξιούχων, από 1.8.2016 και για δύο έτη παρέχεται η δυνατότητα μείωσης της δόσης έως 70%. Αυξάνεται ο αριθμός των χορηγουμένων δανείων προσωπικού από τρεις σε τέσσερις μισθούς. Το συνολικό ποσό δεν θα έχει ανώτατο πλαφόν, ενώ η περίοδος εξόφλησής του αυξάνεται από 72 σε 84 δόσεις. Δημιουργείται πυλώνας εξωνοσοκομειακής κάλυψης, ενώ οι υπάλληλοι από τις πρώην Ιονική, Εμπορική, Citibank και Πίστεως πριν το 1993 μπορούν να ενταχθούν στον πυλώνα παροχής εφάπαξ.

Eθνος