Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και των τραπεζών βλέπουν μέσα στο 2017 ξένοι οικονομικοί οίκοι. Και με βάση τα όσα έχει ανακοινώσει για τα έσοδα η κυβέρνηση, αρχίσουν να εξετάζουν τα ενδεχόμενα επενδύσεων στην Ελλάδα, κρατώντας βέβαια μικρό καλάθι. Αλλά δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι κάνει πράξη αμέσως όλες τις απαιτήσεις των δανειστών και των αγορών, διατηρούν σοβαρές ελπίδες, ότι και πάλι η ελληνική κυβέρνηση θα πράξει τα δέοντα.

Γι αυτό γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων μεταξύ διεθνώς οικονομικών οίκων και παραγόντων της ελληνικής οικονομίας, ώστε να δουν αν μπορεί να υπάρξει φως για ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, υπό το νέο εργασιακό καθεστώς που θα διαμορφωθεί βέβαια, με την ψήφιση των εργασιακών μέτρων που αναμένεται να επιβάλλουν οι δανειστές και να ψηφίσουν χωρίς φόβο και πάθος οι 153 κυβερνητικοί βουλευτές, για να στηρίξουν βέβαια την ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάπτυξη.

Καθοριστικό για τη στάση των επενδυτών έναντι της Ελλάδας θα είναι το 2017, με τις πραγματικές προοπτικές της Οικονομίας και των τραπεζών να βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ξένων. Λίγο πριν από το τέλος του 2016 και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη αξιολόγηση που θα κρίνει τις προοπτικές ελάφρυνσης του χρέους και της συμμετοχής της Ελλάδας στο QE της ΕΚΤ, οι ξένοι επενδυτές βάζουν στο “μικροσκόπιο” τις προοπτικές της ανάκαμψης, αλλά και αυτές των τραπεζών. Τα δύο αυτά θέματα αναμένεται να συζητηθούν, όπως διαβάζουμε, αύριο και μεθαύριο σε κλειστή εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στην οποία έχει προσκληθεί και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος δεν θα παραβρεθεί και στη θέση του θα παραστούν οι Χ.  Σταϊκούρας και Θ. Μπακόλας. Στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση, από ελληνικής πλευράς θα εκπροσωπούνται σε ανώτατο επίπεδο η Τράπεζα της Ελλάδος, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο ΟΔΔΗΧ και οι τράπεζες, καθώς και η μέτοχος των ελληνικών τραπεζών EBRD. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν 15 ξένοι επενδυτές, μεταξύ των οποίων η Morgan Stanley Investment Management, η Lone Star, η Centerbridge, η Chenavari Investment Managers, η Trend Capital, η Achmea κ.ά.

Με λίγα λόγια, μετά από την κρυφή συνάντηση που είχαν η τραπεζίτες με εκπροσώπους των Funds στο Λονδίνο, ήρθαν και επίσημα οι ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα. Αυτοί δηλαδή οι οποίοι συμμετείχαν στην 3 ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αγοράζοντας με ψίχουλα το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών τους με της πλάτες των 300 εθνοπατέρων της ελληνικής Βουλής.

Όπως αποδεικνύεται, τόσα χρόνια, οι ελληνικές τράπεζες δεν χρηματοδοτούσαν την ελληνική οικονομία, αλλά τα οφέλη τους, με υψηλούς τόκους σε επαγγελματικά δάνεια όπως κεφάλαια κίνησης, με παράνομους τόκους, έξοδα, πανωτόκια. Οι δανειολήπτες έχοντας εμπιστοσύνη προς το κράτος το οποίο νόμιζαν ότι τους προστατεύει από τις τραπεζικές παρανομίες υπέγραφαν ότι τους σερβίριζαν οι τράπεζες. Και βρέθηκαν στο τέλος εγκαταλειμμένοι, να αγωνίζονται μόνοι τους για να μην χάσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους. Όλα θυσία στο βωμό των τραπεζών και των ξένων επενδυτών.

danioliptes.gr